Gradovi

U julu biciklistička trka "Za sirac sira" u Trebinju

U julu biciklistička trka "Za sirac sira" u Trebinju
Foto: Ilustracija | U julu biciklistička trka "Za sirac sira" u Trebinju

TREBINJE - Trebinjsko Planinarsko društvo "Vučji zub" organizovaće, uz sve propisane mjere, devetu po redu, Brdsku biciklističku trku "Za sirac sira", pozivajući sve bicikliste, ljubitelje sporta, fotografije, prirode i zdravog života da u nedelju, 5. jula, dođu u selo Žakovo 25 kilometara udaljeno od Trebinja prema Mostaru, gdje se trka održava.

Radi se o veoma atraktivnoj trci brdskim biciklima “MTB”, u kojoj ruta polazi makadamskim putem, a zatim uskim putevima između starih kamenih kuća i njiva, stazom sa velikim usponom i jakim nizbrdicama, zbog čega je obavezno za sve takmičare da, pored brdskog bicikla, posjeduju i zaštitnu opremu, poput kacige i rukavica, a poželjne su i prave brdske gume zbog grubljeg terena.

"Želimo naglasiti da kod normalne vožnje nema opasnosti na stazi, koja će biti propisno označena, ali obećavamo puno adrenalina", poručili su iz "Vučjeg zuba".

Učesnici trke će biti podijeljeni u tri kategorije, djeca do 12 godina, juniori od 12 do 15 godina i kategorija, u kojoj će se takmičiti muškarci i žene stariji od 15 godina, a najbolji će biti nagrađeni autentičnim hercegovačkim sirom, koji se u Trebinju kolokvijalno naziva "sircem" i trofejom za uspomenu.

Staza se biciklom može proći i rekreativno, bez takmičenja, jer, kako poručuju u “Vučjem zubu”, nema za cilj takmičarski dio, već promociju zdravog načina života i autohtone hrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije