Srbija

Utorak, 16.06.2020.

09:27

Novina na Adi Ciganliji – besplatan prevoz posetilaca

Menadžment JP "Ada Ciganlija" je pripremio jedinstveni ekološki vid transporta posetilaca u delovima Ade Ciganliji koji nisu dostupni za motorna vozila.

Izvor: Energetski portal

Novina na Adi Ciganliji – besplatan prevoz posetilaca
Foto: Depositphotos, nemar74

Uređenjem i rekonstrukcijom velikog parking prostora kod objekta "Kupatilo Beograd" stekli su se adekvatni uslovi za prihvat velikog broja turista.

Imajući u vidu neophodnost očuvanja ekoloških parametara Ade Ciganlije, menadžment preduzeća će u saradnji sa Gradom Beogradom omogućiti potpuno besplatan prevoz za sve posetioce od parking prostora do kupališta na Savskom jezeru pomoću 4 resort vozila na elektropogon, prenosi Energetski portal.

Ova vozila su izuzetno tiha i jednostavna prevozna sredstva, koja ostvaruju veliku uštedu na pogonskom gorivu, čiji su troškovi upotrebe izuzetno niski, a potrebe za održavanjem minimalni. Takođe, nabavljena su i 3 električna minibus vozila (2 otvorenog i 1 vozilo zatvorenog tipa) koja će po simboličnoj ceni putnike prevoziti od autobuske stanice u Radničkoj ulici do nekoliko lokaliteta na Adi Ciganliji. Za potrebe službi JP "Ada Ciganlija" nabavljeno je 7 elektrotrotineta koji će služiti za obavljanje redovnih radnih aktivnosti, a sve u skladu sa opredeljenjem za ekološki čistu Adu Ciganliju. Uvođenjem ovakvog vida transporta, Ada Ciganlija će svakako dobiti na atraktivnosti uz istovremenu brigu o ekološkim aspektima koje je nephodno ispoštovati kako bi Ada ostala ono što zaista jeste – ekološka oaza nedaleko od centra višemiolionskog grada. Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i direktor JP "Ada Ciganlija" Robert Đukić u petak 13. juna najavili su otvaranje kupališne sezone na Savskom jezeru i predstavili nova elektrovozila koja će biti na usluzi posetiocima "beogradskog mora" tokom letnjih meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

5 h

Podeli: