Dačić: Glasajući za SPS i JS ne glasate za mene, već ZA SEBE (FOTO)

Lokalne vesti - Utorak 16.06.2020 - 11:10

Koalicija Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS) i nosilac ove liste, aktuelni ministar inostranih poslova Ivica Dačić, održali su u ponedeljak predizbornu konvenciju u Vranju.

"Moja kampanja je ono što radim svaki dan" FOTO: G. Mitić/OK Radio
Skup na Trgu Staniše Stošića otpočeo je intoniranjem himne „Bože pravde“ i „Internacionale“.
 
Predsednik SPS-a i nosilac liste Ivica Dačić istakao je da on nije došao da vodi kampanju jer, kako je kazao, njegovu kampanju predstavlja svakodnevni posao koji obavlja kao ministar inostranih poslova.
 
Zbog aktuelne situacije sa pandemijom, dodao je on, koalicija SPS-JS koji je nazvao pobedničkom, ne organizuje velike skupove, već ide da se „vidi sa narodom“.
 
Dačić se prisetio da je 1992. godine bio na nosilac izborne liste za nekoliko okruga na jugu Srbije, kada je SPS ubedljivo pobedio.
 
- Mi smo u ovom okrugu i u samom Vranju uvek imali jedan od najboljih izbornih rezultata.
 
Nama su mogli da zameraju svašta, ali, uvek se znalo da smo mi patriotska stranka koja uvek u prvi plan stavlja interes države i naroda i zato nijedan socijalista nikada nije bio izdajnik svoje zemlje i svog naroda, niti će da bude – poručio je Dačić.
 
Prvi čovek SPS-a je istakao da se partija zalaže da neke vrednosti iz vremena SFRJ moraju da budu aktuelne i danas, a to su besplatna zdravstvena zaštita, besplatno školovanje, radno mesto, zasnivanje porodice uz rešavanje stambenog pitanje i slično.
 
- Takođe i mir, kao u vremenima bez kriminala kada se nisu zaključavali ni kola ni stanovi, zemlja bila ugledna a naši građani putovali bez problema širom sveta.
 
To su vrednosti socijalističkog sistema koje i danas svakako moramo da imamo u vidu i zato je naša partija kombinacija patriotizma i socijalne pravde, za državu i narod, ali i u interesu najsiromašnijih i ugroženih slojeva stanovništva – rekao je Dačić.
 
On je kazao i da je koalicija SPS-a i JS najdugovečnija na aktuelnoj političkoj sceni koja traje od 12 punih godina i pozvao da na sledećim izborima ove dve partije zajedno učestvuju i na lokalu.
 
Na jugu ima dosta varnica između SPS-a, JS-a i SNS-a, ali je, kako je kazao, u interesu Srbije da se problemi prevaziđu i da se nastave izvanredni odnosi sa Aleksandrom Vučićem i SNS-om.
 
Na predstojećim izborima se glasa da li će se nastaviti politika koja je vođena u proteklih osam godina ili ne, naglasio je Dačić.
 
- Hoćete li da nastavimo da se opiremo nezavisnom Kosovu, da se borimo protiv separatizma, da štitimo Srbe u Crnoj Gori i u Republici Srpskoj ili ne, hoćete li da vlada divlji kapitalizam ili hoćete da postoje neka socijalna i radnička prava.
 
Ne glasate vi za mene, nego glasate za sebe, a moj glas će biti onoliko  jak koliko glasova dobijem – poručio je Ivica Dačić.
 
Šef vranjskih socijalista, član Predsedništva SPS-a i državni sekretar u Ministarstvu za rad, Zoran Antić, istakao je da SPS i JS na lokalu izlaze na dve liste, ali „dišu zajedno za jednu“ za koju žele da napravi najbolji rezultat do sada.
 
Prvi čovek JS u Vranju Dejan Manić, istakao je da ove dve partije vode najbolji srpski domaćin Dragan Marković Palma i najbolji ministar inostranih poslova u istoriji Srbije, Ivica Dačić.
 
Prvi na listi socijalista za lokalne izbore, Srđan Dekić, kazao je da socijalisti u Vranju imaju kontinuitet i uspeh u radu u poslednje tri decenije, te da ih pokreću iskustvo, energija i ljubav prema Vranju i Srbiji.
 
Skupu su prisustvovali članovi i simpatizeri SPS i JS iz Vranja, susednih opština u Srbiji, ali i sa Kosova i Metohije i Severne Makedonije

Foto Galerija

Dačić u Vranju - Izborna konvencija SPS-JS

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: