Svijet

Roditeljima male Medlin stiglo pismo: Imam dokaz da je vaša kćerka mrtva

Roditeljima male Medlin stiglo pismo: Imam dokaz da je vaša kćerka mrtva
Foto: Ilustracija | Roditeljima male Medlin stiglo pismo: Imam dokaz da je vaša kćerka mrtva

Njemački tužilac Hans Kristijan Volters pisao je roditeljima malene Mdlin Meken pismo u kojem navodi da ima konkretan dokaz da je djevojčica, oteta iz sobe u ljetovalištu u portugalu 2007. godine, mrtva.

Kako navodi "Sky News", tužilac je u pismu koje je poslao Kejt i Geriju Mekenu naveo da on nema nimalo sumnje da je djevojčica mrtva, ali odbija da im kaže zašto.

Napisao je da bi, ukoliko bi otkrio dokaz, ugrozio istragu koja se vodi protiv osumnjičenog Nijemca Kristijana Bruknera.

Mediji prenose da osumnjičeni Brukner, koji je u zatvoru u blizini Hamburga zbog silovanja i upotrebe narkotika, još uvijek nije ispitan o djevojčici koja nestala iz porodičnog apartmana u kojem je bila na odmoru s porodicom.

Volters je novinarima otkrio da je poslao pismo, a britanski mediji saznali su da tužilac taj "ključni dokaz" nije podijelio ni sa Skotland Jardom, ali ni s portugalskom policijom, koji takođe istražuju slučaj.

"Jasno nam je da istražujemo ubistvo. Imamo dokaz za to. Shvaćamo bol roditelja - i da im treba istina - ali bolje je za njih, ako budemo imali jasan i uspješak zaključak slučaja", rekao je tužilac u intervjuu za britanske medije.

Advokat roditelja Rodžerio Alves u više navrata je izazvao tužioca da saopšti sve što zna, a njihov portparol Klarens Mičel je dodao da porodica neće komentarisati privatnu korespondenciju, te nije jasno da li su uopšte primili ovo pismo, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Podsjećamo, 3-godišnja Medlin Meken je iz apartmana u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz nestala 3. maja 2007. godine i od tada joj se gubi svaki trag. U vrijeme nestanka u apartmanu su se nalazili njeni brat i sestra, a roditelji su bili na večeri u obližnjem restoranu. Ono što je uslijedilo nakon vijesti da djevojčice nema moglo bi se opisati kao jedna od najopsežnijih i medijski najpraćenijih potraga za nestalim djetetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije