Miličićev rekord koji neće biti oboren i strašni Pistonsi VIDEO

Na današnji dan, 16. juna 2004. godine, Detroit Pistonsi postali su NBA šampioni po treći put u istoriji.

Izvor:

Utorak, 16.06.2020.

10:45

Miličićev rekord koji neće biti oboren i strašni Pistonsi VIDEO
Photo by Tom Pidgeon/Getty Images

Pistonsi su osvojili titulu savladavši u finalu Los Anđeles Lejkerse režultatom 4:1.

Bilo je to veliko ižnenađenje.

Los Anđeles Lejkersi, predvođeni Kobijem Brajantom i Šekilom O'Nilom, vratili su se u NBA finale posle godinu dana pauze.

Od 2000. do 2002. osvojili su tri uzastopne titule, nakon čega su poraženi od San Antonio Sparsa, koji su bili šampioni 2003. godine.

Lejkersi su se vratili u finale, ovog puta pojačani sa Gerijem Pejtonom i Karlom Melounom, koji je u svoj poslednjoj sezoni postao najstariji igrač ikada koji je ostvario tripl-dabl.

U Lejkersima su još igrali i dvostruki finalista sa Juta Džežom Brajon Rasel, Derik Fišer, Rik Foks, Devon Džordž, Karim Raš, Luk Volton, Brajan Kuk i Slava Medvedenko.

Na drugoj strani, igrao je drugi pik na draftu Darko Miličić, koji je postao najmlađi igrač ikada koji je osvojio titulu, a taj rekord drži i dan danas.

Čonsi Bilaps, Rip Hamilton, Tejšon Prins, Rašid i Ben Volas, Elden Kembel, Darvin Hem, Lindzi Hanter, Majk Džejms, Memet Okur i Korlis Vilijamson, činili su šampionsku ekipu. U poslednjoj utakmici savladali su Lejkerse rezultatom 100:87, na svom parketu.

Čonsi Bilaps imao je 21 poen, koliki mu je bio i prosek u seriji, uz 5,2 asistencije i 3,2 skoka, i proglašen je za MVP-ja finala.

Neverovatni Ben Volas imao je 22 skoka, a u seriji je beležiio 10,8 poena, 13,8 skokova, jednu blokadu i dve ukradene lopte.

Najbolji strelac bio je Rip Hamilton sa 21,4 poenom.

Miličić je odigrao 3 utakmice i beležio 1,7 minut u proseku.

Na drugoj strani je Šekil O'Nil bio najefikasniji sa 26,6 poena i 10 skokova, a Kobi je imao 22,6 poena i 4 asistencije, ali je šutirao veoma loše tokom čitave serije.

Imao je 38% iz igre i 17% sa linije za tri poena.

Pistonsi su i naredne godine igrali finale, ali su poraženi od San Antonio Sparsa, posle velike borbe u 7 utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: