FOTO: Svet zadivila fotografija crnca koji spasava ultradesničara

Svet je obišla fotografija crnca koji na leđima nosi povređenog belca. Slika je zabeležena na nasilnim protestima tokom vikenda u Londonu.
U Britaniji danima već traju protesti protiv rasizma, koji su se iz Amerike, nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda prelili na čitav svet.
 
U Londonu je u nedelju došlo do žešćeg okršaja na protestima u kojima su učestvovali policija, demonstranti koji se zalažu za prekid rasizma, ali i učesnici kontraprotesta, među kojima su bili mahom ultradesničari.
 
 
Jedan muškarac identifikovan kao ultradesničarski demonstrant povređen je u sukobu koji je izbio u Londonu između aktivista za prava crnaca i ultradesničara, a na bezbedno ga je odveo - crnac.
 
"Nisam razmišljao, mislio sam samo da je neko ljudsko biće na zemlji, i da se neće završiti dobro ako mu ne pomognem. I to je bilo to, nisam imao drugih misli u glavi, osim kako da ga izvučem na sigurno", kazao je Patrik Hačinson.
  • Pancevac

    16.06.2020 08:33
    Koja propaganda! Ni nasa predizborna joj nije ravna po kvalitetu...
  • Јое

    16.06.2020 08:19
    ?
    Мене ова фотографија уопште није задивила. Један човек спасава другог повређеног човека. Зар смо постали већ толике звери да су нам обични и нормални људски гестови постали нешто за дивљење? Хоћемо ли се сада дивити и када се на улици сретну комшије белац и црнац и када кажу "добар дан" један другом?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet