Вести:

Monday, June 15, 2020

Ораховац: Шиптари напали српску децу на игралишту, тзв ''Косовска полиција'' приводи Србина

Monday, June 15, 2020 | Уреднички колегијум 0

Срби у Орахвцу већ 22 године истрајавају у тешким животним условима а нарочито је безбедност угрожена. Напади су редовни и најчешће се одвијају на устаљени начин - тако што су провокатори особе које нису пунолетне.

#Косово #Метохија #Ораховац #Србија #Шиптари #Прогон
Игралиште у Ораховцу на коме се играју српска деца


У последњем таквом нападу, до кога је дошло пре око недељу дана, на игралишту у горњем делу Ораховца у коме живе преостали Србина а на коме тек од недавно српска деца поново играју фудбал и окупљају се, група шиптарске деце дошла је и почела са провокацијама.

Како се ово често дешава свима је дозлогрдило па су одлучили да се "супротставе" а то значи да се не повуку одмах, како иначе бива, јер Срба је мало а Шиптари су у таквим ситуацијама изузетно агресивни.

Са децом се на игралишту налазио и 22-годишњи Стефан Грковић. У тренутку када је изгледало да ће један од Шиптара физички да насрне на српско дете које се ту играло, Стефан га је одгурнуо како би спречио сукоб. Управо то му је направило проблем. Нападачи су га пријавили у станицу такозване "Косовске полиције" која му је посал позив да се сутра јави на разговор и то са ознаком "ХИТНО".




Славиша, Стефанов отац, веома је забринут због онога што би могло да се догоди јер је очигледно да се случај не заснива на правичности већ на национланој нетрпељивости.

У разговору за КМ новине истиче да је његов син рођен 28. марта, баш на дан када је 1999. године бомбардован Ораховац, ито као да га је предодредило да буде жртва.

"Стефан је само одгурнуо једног од њих који су ту дошли са намером да провоцирају и угрозе српску децу. Да им забране и да се играју у ионако скученом простору. И сада је добио позив да се јави у полицију. Отићи ћемо сутра али само да би смо им рекли да су они први почели" каже Славиша.

Није желео јавно да говори о томе али данас, када су припадници тзв "Косовске полиције" на врата донели позив, одлучио је да ипак не вреди ћутати. Надао се да ће се ствари једном смирити и моћи да се живи нормално али сада као да коначно признаје и себи - "нема нам живота овде. Ово није први напад ни провокација, то се стално дешава" каже Славиша за КМ Новине.

Деца се на јавном игралишту окупљају једино уз непрестани надзор родитеља.

Исто се догодило и не тако давно давно када је приведен Никола Матовић, јер је песницом ударио шиптарског нападача који се са својом групом малтретирао српску децу узраста од 7 до 10 година а био наоружан такозваним "боксером". Када је нападач покушао да удари једно од те деце његов старији брат, Никола, заштитио га је од напада али такође био приведен и у станици провео ноћ.

Недавно је, такође пред окупљеним Србима, група Шиптара са зида скинула натпис "улица Славена Радића", младића који је током 50-тих несрећно настрадао током једне од радних акција.





Јануара ове године, тачније 31. децембра на 1. јануар, запаљена је и захваљујући неажурности шиптарских ватрогасаца, у потпуности изгорела.
Поред лоших услова живота незапосленост је други огроман проблем који мучи Стефана као и већину преосталих Срба. А то потпуно онемогућава живот у суровим условима жицом ограђеног Ораховца без обзира на њихову бескрајну жртву, труд и трпљење да остану не само у овом метохијском градићу већ уопште, на светој косовско-метохијској земљи.

Прогон су једини плодови које жање њихово трпљење.

А то не можете чути ни на једном медију јер или се београдска власт промовише како "води рачуна о сваком човеку" док управо ти људи из дана у дан страдају и крваре, или се сепаратисти хвале како су успоставили ред и организовали живот.


Ораховац данас.

Вероватно и јесу, али онај живот у коме за Србе нема места. И све док београдске власти ћуте на оно што знају да се дешава овдашњем народу, све дотле и Шиптари знају да су безбедни да несметано врше прогон спрпског народа остављеног на цедилу са извесним исходом - њиховим потпуни нестанком.

У низу напада на Србе у Орахвцу, синоћ је изорела још једна кућа која је запаљена јер власник иако расељен, није желео да је прода.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Циљано насиље Шиптара над Србима не престаје, траје и даље - КМ Новине

Циљано насиље Шиптара над Србима не престаје, траје и даље #Kosovo #Metohija #Srbija #Orahovac #17mart #Pogrom2004 Што су нам Албанци више наносили неправду, ми Срби, постајали смо свеснији да смо на праведном Божијем путу, путу страдања.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Ораховац: Шиптари (накратко) скинули таблу улице "Словена Радића" - КМ Новине

петак, 29. мај 2020. | Уреднички колегијум У Ораховцу је јуче улица "Словена Радића" накратко остала без натписа о којој се улици тачно ради. Табла која неколико деценија показује да је у тој улици рођен и живео младић који је трагично настрадао на једној од радних акција ,,Братства и јединства" 1984.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

ОРАХОВАЦ: Ухапшен Србин због покушаја да одбрани српску децу од наоружаних Шиптара - КМ Новине

Ухапшен Србин због покушаја да одбрани српску децу од наоружаних Шиптара Група албанских младића, од којих један наоружан такозваним "боксером", малтретирала је српску децу узраста од 7 до 10 година. Никола Матић, старији брат једног од српских дечака, покушао је да их заштити те је шиптарског нападача ударио песницом.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине