Novosti saznaju: Evo kada će Srbi moći da se okupaju u grčkim morima

Novosti Online/Z. Šimunec

15. 06. 2020. u 15:39

Kako "Novosti" saznaju, Vlada Grčke je noćas u svom "Službenom glasniku" objavila da su resorna ministarstva donela rešenje da promene odluku koja je doneta pre dvadesetak dana

Новости сазнају: Ево када ће Срби моћи да се окупају у грчким морима

Ilustracija / Foto: Depositphotos

TURISTI iz Srbije neće moći da se okupaju na grčkim morima sve do jula. Kako "Novosti" saznaju, Vlada Grčke je noćas u svom "Službenom glasniku" objavila da su resorna ministarstva donela rešenje da promene odluku koja je doneta pre dvadesetak dana i na osnovu koje su građani Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije od 15. juna mogli bez testiranja na koronavirus da ulaze u sve četiri zemlje. Primena tog dogovora je odložena do kraja juna.

S obzirom da je dokument objavljen noćas, danas je bio šok za srpske turiste, koji su zaustavljeni na bugarsko-grčkoj granici. Tokom dana je bio kolaps na prelazu "Promahonas", a kolona je kilometarska. Očekuju se burne reakcije sa severa Grčke, jer hotelijeri i vlasnici apartmana sa nestrpljenjem očekuju goste iz Srbije, a plaže i ugostiteljske objekte su već prilagodili novim pravilima obavezne distance zbog zaštite od virusa korona.

Ova mera je prilično nepopularna i ne zna se zašto je doneta. Moguće je da je na to uticala epidemiološka situacija, ali i preporuka Evropske komisije da se granice otvore tek posle 1. jula.

Pročitajte i:  Oglasio se grčki MUP: Državljani Srbije ovo je jedini način da stignete do MORA

Kako piše u dokumentu Vlade Grčke, pre tog datuma granicu će moći da pređu samo putnici koji imaju boravišnu dozvolu ili specijalan papir za poslovna putovanja koji će izdavati grčka ambasada u Beogradu.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

NS

15.06.2020. 16:01

Aj bre ala ste dosadni, nemozete ni jednu sezonu da ostanete u Srbiji. I Srbiji treba para za nasu ekonomiju.

nenad markovic

15.06.2020. 16:09

vama srbima kao da je kupanje u necijem moru od zivotne vaznosti.zasto ne pomognete svoju zemlju,ima se gde letovati

Opaky

15.06.2020. 16:12

Hahaha pa zar ste mislili da mozete da odete na more pre nego sto glasate? Ptvo glas, pa onda, ako ne bude opet karantina, mozda i malo na soljenje

Pera

15.06.2020. 16:12

Nema ništa ove godine od Grčke. Čim prođu izbori,opet karantin....prave narod budalom...a i narod ništa bolji nije..navalio u restorane,kafiće..ludilo na sve strane...nema discipline...

Miroslav

15.06.2020. 16:18

Grcka braca i navni Srbi!! Potrcite, potrcite. Uzasno ponizenje i nauk za buducnost. Izboriti se za parce mora koje nam vec vekovima pripada!

Rajko

15.06.2020. 16:25

Eee..muke naše tantalove..tako nam i treba kad nismo mogli izać na more kroz celu našu slavnu istoriju.. i zadržat 100 metara obale.. pa nas sada ponižavaju sa svih strana..