Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 15. 6. 2020.

| Politika

"Nišlije na poslaničkim listama loše kotirane, još jedan razlog za bojkot"

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
narodna stranka niš
Narodna za bojkot; Foto: JV arhiva

Na poslaničkoj listi SNS prvi Nišlija je tek na 60. mestu, kod SPS-a na 33, a kod UDS-a na 53. mestu. Zbog toga u Narodnoj stranci kažu da to samo pokazuje odnos režima, ali i ostalih stranaka prema Nišu i zato bi, smatraju, u nedelju 21. juna trebalo da se ostane kod kuće.

Loše kotirane Nišlije, ali i generalno južnjaci, nisu retkost na poslaničkim listama poslednjih godina, a taj trend je nastavljen i za izbore koji su zakazani za 21. jun.

U prvih 20 kandidata iz Niša imaju DJB - suverenisti, PSG, SRS, POKS i METLA, dok su svi ostali daleko ispod realnih šansi da sednu u poslaničku klupu, osim naprednjačke liste koja će vervatno dobiti najveći broj stolica u Narodnoj Skupštini.

Posebno je zanimljiv podatak da je Pokret “1 od 5 miliona” u Nišu dobio 1.500 potpisa za svoju listu, a na njoj nema nijednog kandata iz Niša.

Ovo u Narodnoj stranci vide kao još jedan dokaz odnosa političkih stranaka prema Nišu.

Umesto da nam omogući da glasamo za gradonačelnika, Srpska napredna stranka nam nudi da glasamo za pravo Aleksandra Vučica da pomenutog gradonačelnika izabere umesto nas. Socijalistička partija Srbije na bilbordima ne nudi svog kandidata za gradonačelnika ili makar predsednika stranke, već nudi funkcionera stranke iz Surdulice - kažu u Narodnoj stranci.

Oni pitaju i ko je kriv za ovakav saldo na listama, a odgovaraju na pitanje ko je kriv za negativnu percepciju ljudi iz Niša - politički predstavnici našeg grada u republičkim institucijama i strankama.

Oni koji su spremni da glasaju za otuđenje Niškog aerodroma, koje je očigledno suprotno interesima grada. Oni koji su spremni da ih veliki vođa ponižava pred televizijskim kamerama, nesvesni da time ne ponižava samo njih, nego i grad koji predstavljaju. Oni koji su spremni da urade sve kako bi sačuvali svoje poslaničke mandate. Poslanički mandat ne sme da bude smisao bavljenja politikom. Vreme je da novokomponovanoj političkoj eliti kažemo - dosta, i da u nedelju ostanemo kod kuće - kažu u Narodnoj.

Stranka Vuka Jeremića je među prvima proglasila bojkot izbora, a to je samo potvrdila nakon što su oni nastavljeni nakon pandemije korona virusa.

Pored njih, izbore bojkotuje većina članica Saveza za Srbiju, a neke partije su u međuvremenu odustale i rešile da izađu na izbore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • icibej

    10:45 // 16. 6. 2020.

    predsednik GO Pantalej,Bratimir Vasiljevic je na listi ispred SNSa,covek koji je krao struju,koji nista nije uradio na Pantaleju,koji je u 65 godina zavrsio nekakav fakultet,za koji nezna kako se zove,Pa sad dragi gradjani glasajte za takve.

  • danas sam platila danak neiskustvu

    22:17 // 15. 6. 2020.

    prilazim da pozdravim ljude koji dele flajere, ne zbog stranke za koju rade taj posao, nego zbog tih ljudi, a fotograf ne staje, čak i kada naglasiš da
    Čanak i ekipa nisu oni kojima bi dao glas. Izgleda da ih nišlije u luku obilaze, pa jedva dočekali da naprave neku fotku...

  • johny

    17:52 // 15. 6. 2020.

    Najbolji kadrovi su u DOSTA JE BILO,pogotovo za Nis

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: