Premijera: Seat Ateca (redizajn) FOTO/VIDEO

Seat je restilizovao svoj kompaktni SUV koji se proizvodi u Škodinoj fabrici u Češkoj.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.06.2020.

12:15

Premijera: Seat Ateca (redizajn) FOTO/VIDEO
Foto: Seat promo

Španski proizvođač je osvežio model Ateca nakon nepune četiri godine proizvodnje, kako bi se nosio sa konkurencijom u narednom periodu.

Ateca je predstavljena 2016, a reč je o sestrinskom modelu Škode Karoq, što objašnjava zašto se izrađuje u pogonu Kvasini, na istoj fabričkoj traci sa ovim češkim automobilom.

Osveženi Seatov SUV osim stilskih, pretrpeo je i promene na motorizaciji, pa je 1.6 TDI zamenjen čistijim 2.0 TDI agregatom. Kada je reč o dizajnu spoljašnjosti, na prednjem delu vozila se primećuju nova, veća maska hladnjaka, diskretno preoblikovani farovi sa nešto izmenjenim LED "potpisom", kao i drugačiji branik.

Pozadi su promene skromnije i zahvataju pre svega branik, a preoblikovan je i logo "Ateca".
Foto: Seat promo
Kupci će moći da biraju između 14 različito dizajniranih tipova alu-felni, prečnika od 16 pa do 19 inča, dok je u ponudi i 10 boja spoljašnjosti.

Seat Ateca za 2021. standardno je opremljen kompletnim LED farovima sa dinamičkim pokazivačima pravca.
Foto: Seat promo
Instrument tabla je u potpunosti digitalizovana, pa je umesto analognih satova tu ekran dijagonale 10,25 inča.

Na raspolaganju su i dve dimenzije digitalnog displeja multimedijalnog sistema - manji od 8,25 i veći od 9,2 inča.

Među opcijama su grejani volan, grejani vetrobran koji je, kako kažu u Seatu, u stanju da odledi staklo za 2-3 min.
Foto: Seat promo
Osnovni benzinac je turbopunjeni 3-cilindarski 1.0 agregat sa 110 KS (81 kW), uparen sa manuelnim menjačem, dok se snaga prenosi na prednje točkove.

Četvorocilindarski 1.5 TSI proizvodi 150 KS (110 KW), a dostupan je i u kombinaciji sa opcionim DSG menjačem sa duplim kvačilom.

U vrhu ponude benzinaca je 2.0 TSI sa 190 "konja" (140 kW), koji se ekskluzivno isporučuje sa DSG menjačem i pogonom na sva 4 točka.
Foto: Seat promo
Kupci koji se opredele za dizel varijantu umesto 1.6 TDI motora sada će ispod haube pronaći novi 2.0 TDI, za koji u Seatu kažu da ima smanjenu emisiju štetnih izduvnih gasova.

Dostupan je u dve opcije, sa 115 i 150 konjskih snaga. Snažniji je na raspolaganju i sa DSG menjačem i opcionim pogonom na sve točkove.
Foto: Seat promo
Seat se uoči lansiranja na tržište redizajnirane verzije, pohvalio da je do sada prodao preko 300.000 primeraka modela Ateca, za nešto više od 3 i po godine.

Nakon standardne varijante, uskoro bi trebalo da bude osvežena i sportska Cupra Ateca.
Foto: Seat promo
Foto: Seat promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: