Nova hapšenja sveštenstva SPC u Crnoj Gori: U pritvoru otac Mirčeta Šćepanović i paroh Željko Ćalić (FOTO)

NovostiOnline/M. S.

15. 06. 2020. u 10:00

Crnogorska vlast nastavlja se žestokim pritiscima i represijom nad sveštenstvom SPC. Posle litija u nedelju veče uhapšeni su protoprezviter otac Mirčeta Šljivančanin i paroh danilovgradski Đeljko Ćalić

Нова хапшења свештенства СПЦ у Црној Гори: У притвору отац Мирчета Шћепановић и парох Жељко Ћалић (ФОТО)

Foto: printskrin YouTube/SPSKA RTV

Crnogorska vlast nastavlja se žestokim pritiscima i represijom nad sveštenstvom SPC. Posle litija u nedelju veče uhapšeni su protoprezviter otac Mirčeta Šljivančanin i paroh danilovgradski Đeljko Ćalić.

Policija je hapšenje oca Mirčete pokušača da obavi u hramu Hrstovog Vaskrsenja u Podgorici, ali je to sprečio okupljeni narod. Šćapanović je kasnije u pratnji advokata došao u Centar bezbednosti u Podgrici, gde je zadržan.

Navodno, zbog kršenja mera Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti, vezanih za sprečavanje pandemije korona virusa.

Zbog toga je uhapšen i paroh danilovgradski Željko Ćalić, koji je u Danilovgradu posle litije crnogorsku vlast uporedio sa korona klasterom.


Otac Mirčeta


Otac Željko Ćalić


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Ацика

15.06.2020. 10:48

Овом фашизму режима у ЦГ се мора стати на пут !

milan lala

15.06.2020. 13:33

Bahati diktator Milo Djukanovic demonstrira svoj veliki strah od naroda i Crkve hapsenjem i privodjenjem svestenika . Kraj mu se neminovno blizi . Tesko njemu i njegovim DPS poltronima kad ih stigne narodna pravada. Izbori dolaze .