15. jun  2020. 11.16  →  15.19 | Izvor: RTV (Kristijan Takač), Tanjug

Sekretar subotičke parohije izboden nožem

SUBOTICA -

Subotička policija uhapsila je danas M.K iz Subotice, zbog osnovane sumnje da je u prepodnevnim časovima u kancelariji parohije Srpske pravoslavne crkvene opštine nožem napao 74-godišnjeg P.K, zaposlenog u toj ustanovi.

Nezvanično saznajemo da je M.K. sin napadnutog službenika parohije.

subotica, parohija

Kako dalje nezvanično saznajemo M.K. je oko 10 časova mirno ušao u kancelariju parohije i sa nožem zadao nekoliko uboda P.K. Takođe nezvanično saznajemo da se u tom trenutku u kancelariji nalazila i jedna ženska osoba koja je videla ceo napad, dok je u kancelariji pored bio jedan od sveštenika Crkve Vaznesenja Gospodnjeg, u čijem dvorištu se nalazi parohija.

parohija, crkva, subotica

P.K. je kolima hitne pomoći prevezen u Opštu bolnicu Subotica, gde mu je ukazana adekvatna pomoć.

Crkvena opština Subotice: Napadnut službenik

Crkvena opštine Subotice saopštila je da je danas u njenim prostorijama i u radno vreme napadnut službenik Crkvene opštine P. K. kojem je njegov sin M. K. nožem zadao više uboda u predelu grudnog koša, lica i vrata.

Brzom reakcijom zaposlenih i sveštenih lica sprečena je veća tragedija, a povređeni P. K. je odvezen u subotičku bolnicu, gde mu je ukazana pomoć i nalazi se van životne opasnosti.

Kako se navodi u saopštenju Crkvene opštine, M. K. je dugogodišnji lečeni duševni bolesnik. On je brzo uhapšen, a istraga je u toku.

crkva, subotica

Uviđaj na licu mesta obavio je tužilac Višeg javnog tužilaštva u Subotici.

Tagovi