Region

0

Mediji: Privedena dva sveštenika SPC zbog litija u Crnoj Gori

Autor: KP

Izvor: Beta

Mediji: Privedena dva sveštenika SPC zbog litija u Crnoj Gori

Izvor: Foto: Beta / Risto Božović

Šljivančanin je sinoć sa advokatom u Centru bezbednosti u Podgorici dao izjavu o okupljanju, a ispred zgrade, kako prenosi Pobjeda, podršku su mu dali sveštenici SPC.

Sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske SPC Željko Ćalić zadržan je u stanici policije Danilovgrad zbog jučerašnje litije u tom gradu, objavljeno je na Fejsbuk stranici Crkvene opštine Danilovgrad.

Litije Srpske pravoslavne crkve (SPC) zbog Zakona o slobodi veroispovesti održane su sinoć ponovo posle tri meseca u Podgorici i nekoliko crnogorskih gradova.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je posle litije u Podgorici, na kojoj se okupilo nekoliko hiljada ljudi, da je od sveštenstva traženo da građane "razagnaju od hrama", i da je sveštenik Mirčeta Šljivančanin pozvan u policiju.

"Ja sam rekao inspektoru da sam ja jedini koji treba da odgovara", rekao je Amfilohije.

Litije nisu održane u Beranama jer su okupljeni poslušali sveštenstvo SPC koje nije dobilo dozvolu za litiju, kao ni u Pljevljima, gde skup nije prijavljen na vreme. U Nikšiću su vernici, kako je saopšteno samoinicijativno krenuli u šetnju, iako su sveštenici pozivali da se nakon molebana raziđu.

U Crnoj Gori na javnim skupovima dozvoljeno je okupljanje najviše 200 ljudi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR