Đorđo Kjelini (©Reuters)
Đorđo Kjelini (©Reuters)

Kjelini: Igraću još jednu sezonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.06.20. | 10:09

Kapiten Juventusa završio školu tokom oporavka

Teška povreda kolena u avgustu prošle godine izbacila je Đorđa Kjelinija na više od šest meseci iz igračkog kadra Juventusa.

Taman što je 35-ogodišnji štoper počeo da se vraća na teren, izbila je pandemija korone, pa mu je to produžilo odsustvo iz igre. Ali, u neku ruku, možda mu je i pomoglo da se „podmladi“ i da mu telo bude spremnije za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Kako kaže Kjelini, sigurno će igrati i tu još jednu. A za posle toga...

Igraću još jednu sezonu, a onda ću videti kako ću se osećati i kako će me noge služiti. Mogao bih da se penzionišem sledećeg leta ili onog posle njega. Voleo bih da ostanem u svetu fudbala, više mi se dopada pozicija direktora nego trenera, ali nikada ne znaš kuda će te putevi odvesti“, kaže Kjelini.

Možda se od fudbala oprosti narednog leta, pošto mu se ukazuje šansa da ipak zaigra na Evropskom prvenstvu.

Nadam se da ću biti deo tima za EP, da bih mogao da budem 'dadilja' talentovanim mladim igračima u ekipi. To bi mi zaokružilo karijeru“.

Kapiten Juventusa je istakao da mu psihički teška povreda kolena nije pala, iako se igrači u njegovom dobu teže vraćaju na teren, u formu, posle takvih problema.

Da se sve desilo pre deset godina, ne verujem da bih sa takvim mirom u glavi sve podneo. Sa 35 godina i iskustvom koje sam stekao, shvatam da je i to prolazna faza i moraš da uložiš svu energiju u oporavak. Promenio sam mentalitet poslednjih godina, jer dok sam bio mlađi, mnogo sam energije trošio na ljutnju“.

Period oporavka Kjelini je iskoristio i da završi školovanje. Stekao je diplomu iz Poslovne administracije.

Kada sam imao 19 godina već sam igrao u Seriji B, tako da nisam završio školovanje. Sad kada sam imao slobodnog vremena, pomislio sam, zašto bih sve potrošio igrajući plejstejšen“, pravilno je rezonovao Đorđo Kjelini.

Prvu utakmicu u nastavku sezone, protiv Milana u kupu, kapiten Juventusa je preskočio.


tagovi

JuventusĐorđo KjeliniSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara