Capital.ba

Makron očekuje ekonomski pad od 11 odsto

15.06.2020. / 8:30

PARIZ – Francuski predsjednik Emanuel Makron poručio je da će raditi na izgradnji Evrope koja će biti manje zavisna od Kine i SAD.

makron

“Ova muka pokazala je sve slabosti i greške, našu zavisnost od drugih kontinenata da dođemo do neke robe”, rekao je Makron u obraćanju naciji.

Virus korona pokazao je koliko Francuska i ostatak Evrope zavise od lanca snabdijevanja iz Kine i drugih dijelova svijeta.

Makron je naveo da ubrzava planove ublažavanja mjera restrikcije kako bi što prije otvorio ekonomiju.

Obećao je da troškovi održanja kompanija i radnih mjesta tokom najgore ekonomskoe krize od Drugog svjetskog rata neće pasti na domaćinstva kroz poreze.

Restorani i kafići u Parizu od sutra počinju da rade.

Vlada očekuje ekonomski pad od 11 odsto ove godine.

Epidemija virusa korona pokazala je koliko je Francuska zavisna od globalnog lanca snabdijevanja od automobilske industrije do smart telefona i lijekova.

“Jedini odgovor je graditi novi, snažniji ekonomski model, raditi i proizvoditi više i ne oslanjati se na druge”, rekao je Makron. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!