RODITELJI STRAHUJU DA ĆE IM TAMO OTETI DECU: Mesto gde je nestala mala Medlin turisti zaobilaze godinama
Foto: Profimedia

slučaj medlin meken

RODITELJI STRAHUJU DA ĆE IM TAMO OTETI DECU: Mesto gde je nestala mala Medlin turisti zaobilaze godinama

Planeta -

Odmaralište Praia da Luz u Portugalu neće se lako osloboditi senke koja je na njega "bačena" nakon misterioznog nestanka Medlin Meken, bez obzira kakav bude ishod poslednje policijske istrage, prenosi Skaj njuz.

To je mišljenje britanskog iseljenika Džona Balingera, koji je bio tamo one noći kada je Medlin nestala 2007. godine i pratio je svaki zaokret u slučaju.

"Video sam puno velikih i malih događaja, sada čekamo da vidimo da li je novi osumnjičeni stvarno otmičar devojčice", rekao je Balinger.

U pitanju je Kristijan Brukner, koji se trenutno nalazi u nemačkom zatvoru. On je živeo u južnom Portugalu između 1995. i 2007. godine.

foto: EPA/Profimedia

Duže vreme iznajmljivao je i kuću izvan Praia da Luza, odakle je Medlin nestala iz porodičnog apartmana tokom odmora 2007. godine.

Telefonski podaci sugerišu da je Kristijan bio u blizini te noći.

"Ako se ispostavi da ju je on oteo, ljudi će reći "hvala Bogu", ali biće teško otarasiti se stigme koju selo nosi", rekao je Balinger.

Prema njegovim rečima, turisti, posebno Amerikanci, prestali su da odlaze u mesto.

foto: Profimedia

"To je bilo poslednje mesto na svetu koje žele da posete jer su mislili da će im tamo oteti decu", istakao je on.

Kristijan služi sedmogodišnju kaznu zatvora u Nemačkoj zbog silovanja starije Amerikanke u Praia da Luzu 2005. godine.

Ove nedelje je i žena iz Irske Hazel Behan govorila o svom silovanju u Algarvu godinu dana ranije, opisujući upečatljive sličnosti između dva napada.

U oba incidenta silovatelj je provalio - maskiran i naoružan dugačkim nožem - i svoje žrtve podvrgao dugotrajnom napadu. Behan je rekla da je njen napadač govorio sa nemačkim naglaskom.

foto: EPA

U svojoj knjizi "Looking For Madeleine" autori Entoni Samers i Robin Svan otkrivaju seriju seksualnih napada u apartmanima za odmor u Algarvi u godinama pre i nakon Medlinog nestanka.

Mnogi su bili u apartmanima u kojima su boravile britanske porodice i žrtve su često bila deca. U jednom slučaju silovatelj je nosio masku.

"Ovo su moguće sličnosti između osumnjičenog Kristijana i drugih zločina. Treba da se utvrdi da li su ovo slučajnosti ili ovde vidimo šablon", rekao je Svan.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Telegraf.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track