Tenis

Ðoković: Više od 100 miliona domova gledalo mečeve širom svijeta

Ðoković: Više od 100 miliona domova gledalo mečeve širom svijeta
Foto: Tanjug/AP | Ðoković: Više od 100 miliona domova gledalo mečeve širom svijeta

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković zahvalio se svima koji su bili dio Adrija tura u Beogradu i istakao da su se mečevi gledali u više od 100 miliona domova širom svijeta.

"Organizovati ovaj događaj u kratkom roku je neverovatno. Najzaslužniji za ovo je moj brat Đorđe, hvala Marku. Hvala i Krajinoviću, Troickom, Lajoviću, koji su prihvatili da učestvuju na ovom turniru", rekao je Ðoković u nedjelju naveče poslije završetka turnira.

Ðoković je zahvalio i pobjedniku Dominiku Timu što je bio dio turnira.

"Nadam se da voliš Srbiju, Srbija voli tebe. Hvala Saši (Zverevu), Grigoru (Dmitrovu). Jedan telefonski poziv bio dovoljan da dođu. Jesmo veliki rivali na terenu, ali to ne znači da ne možemo da budemo prijatelji i da nema poštovanja i uvažavanja. Jako mi je drago što sam deo istog sporta kao i oni" rekao je Ðoković.

On je istakao da je Beograd grad sporta i dodao:

"Slika sa turnira je otputovala svuda, više od 100 miliona domova širom Evrope i SAD gledalo je snimke mečeva. Stižu pohvale.”

Đoković je rekao da ima želju da organizuje i turnire u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kada je riječ o prvom turniru Adrija tura, u beogradskom finalu humanitarnog turnira Austrijanac Dominik Tim je savladao srpskog tenisera Filipa Krajinovića sa 4:3, 2:4, 4:2.

"Uvijek je lijepo osvojiti trofej, ali to nije bio glavni cilj, lijepo je što je bilo tako. Lijepo sam se proveo za dobar cilj, nije moglo bolje. Nivo tenisa je bio visok. Hvala Novaku i njegovoj porodici što su nam ovo vrijeme u Beogradu učinili posebnim”, rekao je Tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije