Hrvatski premijer osudio nove antisrpske grafite

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je osudio nove antisrpske grafite.

Izvor: B92

Nedelja, 14.06.2020.

19:51

Hrvatski premijer osudio nove antisrpske grafite
EPA/ DIMITRIS TOSIDIS

On je ponovo kritikovao i isticanje antisrpskog transparenta u zagrebačkoj četvrti Kustošija.

"To treba osuditi i one koji su to učinili kazniti, naravno, u odgovarajućem postupku", rekao je Plenković gostujući na HRT.

Komentarišući antisrpske grafite rekao je da je takvih ispada bilo i ranije i da je na policiji da utvrdi o čemu je reč.

"Sigurno sam jedan od onih koji je u svom mandatu i političkom angažmanu najviše učinio za dijalog, smanjenje tenzija, obljenje uglova u hrvatskom društvu i to ću nastaviti i dalje. Ovakve stvari su nedopustive i mislim da oni koji to rade, ne znam za kime se povode i za čiji račun rade, trebalo bi i to razmisliti", naveo je Planković.

Plenković je poručio da je Hrvatska "rešila sve nacionalne zadatke" i da "ima snage da integriše svoje manjine".

Za Milorada Pupovca rekao je da je jedan od najdugovječnijih političara u Hrvatskoj koji vrlo konzistentno artikuliše interese srpske manjine u Hrvatskoj. Rekao je da su imali vrlo otvoren dijalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: