(©Star sport)
(©Star sport)

Savršeni Dominik Tim drugi finalista Adria Toura

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.06.20. | 19:08

Pred Austrijancem koji se od 20.30 časova bori sa Krajinovićem za titulu na Dorćolu pao i Dimitrov

Dominik Tim više je nego zasluženo ušao u finale Adria Toura i to kao jedini od osam učesnika koji je zabeležio sve tri pobede.

U poslednjem kolu Grupe B čiji je bio nosilac, zaustavio je u direktnom obračunu za vrh Bugarina Grigora Dimitrova rezultatom 4:3 i 4:3. Bilo je to izuzetno odmeravanje sadašnjeg i bivšeg trećeg reketa sveta, koje je kvalitetom igre sasvim opravdalo velika imena učesnika.

Izabrane vesti

“Bilo je veoma naporno, iako smo odigrali samo dva seta, dobro smo se borili i srećan sam zbog prolaska u finale. Hvala navijačima. Nadam se da će za finale biti prijatno, malo hladnije večernje vreme, kao što je bilo juče”, izjavio je drugi nosilac turnira.

Prvi deo susreta protekao je u veoma tesnim razmenama, te je početni set atipično za ovaj sistem takmičenja bez prednosti u gemu, završen bez brejkova. Dakle u taj-brejku koji je otišao na konto prvog favorita Grupe B Dominika Tima.

Nalet snažnog Austrijanca se nastavio prelaskom u drugi set, poveo je sa 2:0, ali je momak iz Haskova, nošem podrškom nekoliko desetina navijača pristiglih iz Bugarske, vratio ubrzo egal. Dogurali su tako do taj-brejka koji je nakon velike borbe pripao Timu.

Iako je u pitanju egzibiciono takmičenje i na ovom meču kao i na svim prethodnim, izuzev na trenutke, teniseri se nisu opuštali. Igrali su bukvalno na granici trenutnih mogućnosti što je beogradska publika umela da nagradi. A sve to je dalo pravi takmičarski žar i poteze “za špice”. Posebno Timov pretposlednji udarac u meču, kroz noge, što je ovog vikenda već u nekoliko navrata demonstrirao beogradskoj publici.

Dominika Tima u finalu koje počinje od 20.30 časova već čeka Filip Krajinović, najbolji iz Grupe A .

Konačan plasman po grupama

A grupa

1. Filip Krajinović 2-1, 2. Novak Đoković 2-1, 3. Aleksander Zverev 2-1, 4. Viktor Troicki 0:3.

B grupa

1. Dominik Tim 3-0, 2. Grigor Dimitrov 1-2, 3. Nikola Milojević 2-0, 4. Dušan Lajović 0-3.


tagovi

Dominik TimAdria Tour

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara