Nova vest
Tenis

Nedelja, 14.06.2020.

16:00

Krajinoviću "otvoren" put do finala na Adrija turu

Srpski teniser Filip Krajinović će neočekivano imati dobre šanse da se plasira u finale Adrija tura.

Izvor: SN/LN

Autor: SN/LN

Krajinoviću
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Krajinović je poražen u subotu u svom prvom meču protiv Aleksandera Zvereva, ali je ostvario dobar gem količinik od +2 uprkos porazu od 4:0, 3:4, 3:4.

Filip je zatim pobedio Novaka Đokovića (4:2, 2:4, 4:1), a u nedelju preslišao Viktora Troickog dopustivši mu samo tri gema na celom meču.

On je time došao do učinka od dve pobede i jednog poraza uz sjajan set količinik od +10. Ali, tek dolazimo do komplikacija.
O stanju ove grupe jasno je da će odlučivati duel Zvereva i Đokovića, a stvari su potpuno jasne ako Novak dobije 2-0 (ide u finale) ili Saša dobije bilo kojim rezultatom (on ide u finale).

Ukoliko se desi sa srpski igrač pobedi rezultatom 2-1, onda će on, Zverev i Krajinović imati identičan međusobni skor, broj pobeda, kao i osvojenih i izgubljenih setova, pa na snagu stupa gem količinik.
Pred početak njihovog duela, Srbin ima +3 a Nemac +4, a sobzirom da je za ovu kalkulaciju potrebno da Zverev izgubi, nemoguće je da stigne Filipa po gem količiniku.

Što se tiče Novaka, on za ovu kalkulaciju mora da pobedi 2-1, tako da uz izgubljen set mora da sa svojih +3 mora da stigne Filipovih +10, što može samo sa maksimalnih 3:4, 4:0, 4:0.

Ukoliko se desi da Novak i Filip imaju gem količnik od +10, onda će dalje, koliko možemo da zaključimo, ići Krajinović jer se u novom trouglu izbacuje Zverev zbog najgoreg gem količnika, a Krajinović je pobedio Đokovića u međusobnom susretu.

Dakle, Novak ide dalje ako pobedi 2-0, Zverev ako pobedi bilo kojim rezultatom, a a Krajinović ako Đoković pobedi Sašu 2-1 (gotovo sigurno). Što se tiče druge grupe, sve će zavisiti od meča Dimitrov - Tim, s obzirom da Milojević nema šanse da prođe iako ima dve pobede i nula poraza, jer nije odigrao treći meč (ušao kao srećni gubitnik umesto Džumhura).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve