Vučić u Takovu: Bićemo nesalomiv orah za svakoga ko pokuša da ga polomi VIDEO/FOTO

"Danas je veliki i svečani dan za nas. Ovo su dve najelitnije jedinice, koje su bile na braniku otadžbine", rekao je predsednik Srbije u Takovu.

Izvor: B92

Nedelja, 14.06.2020.

11:15

Vučić u Takovu: Bićemo nesalomiv orah za svakoga ko pokuša da ga polomi VIDEO/FOTO
FOTO: TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

U Takovu se održava svečanost uručivanja vojne zastave povodom formiranja 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

"Uručivanjem ovih zastava poručujemo svima da ćemo čuvati mir i stabilnost, ali da ćemo biti jaki i sve jači. Bićemo nesalomiv orah za svakoga ko pokuša da ga polomi", rekao je Vučić.

"Srbija je danas i snažnija i ponosnija".

"Uvek ste primali najveći udar, uvek ste bili uz narod. Vi ste najhrabriji deo naroda. ja sam danas predsednik koji je ponosan jer može da vam vrati zastave časti. Te zastave nikada ne smeju da dođu u ruke neprijatelja", rekao je vrhovni komadant Vojske Srbije.
On je poručio pripadnicima vojske da su oni ti koji čuvaju Srbiju.

"Sve moje poruke staju u jednu – vi ste ti koji čuvaju zemlju. Budite ono što se uvek bili – čuvajte Srbiju", poručio je predsednik Srbije na svečanosti u Takovu.

Predsedniku Srbije uručena je oficirska sablja, a istaknuto je da je to znak zahvalnost i da ona predstavlja "simbol vojničke časti, morala i slobodarske tradicije".

Vučić je najavio da će u oktobru biti održan događaj povodom oslobođenja Beograda.

"U oktobru mesecu napravičemo nešto što nismo napravioli prethodnioh 75. godina Sve što leti istovremeno će da puca", rekao je predsednik i dodao da vojska očekuje pojačanje kada su u pitanju helikopteri.

"Pripremamo posetu predsednka Putina. U to vreme je i godišnjica oslobođenja Beograda", najavio je Vučić.

Predsednik je rekao da će list Miroslavljevog jevanđenja biti vraćen u Srbiju i u Narodni muzej te da bi voleo da više ljudi posećuje taj muzej.

On je potvrdio da će 23. juna imati bilateralni susret sa predsednikom Rusije, uoči Parade pobede koja se održava 24. juna.

"Ono što nas treba da rukovodi je jačanje ekonomije i naše vojske. Mislim da smo na dobrom putu, i da možemo mnogo toga da napravimo u narednom preriodu", zaključio je predsednik Srbije.
TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / JOVO MAMULA / an
TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / JOVO MAMULA / an
FOTO: TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: