Matadori protestovali uz povike "Mi smo kultura" jer im korona uništava posao

Uzvikujući "Mi smo kultura" poštovaoci matadora i borbe s bikovima protestovali su juče širom Španije, tražeći vladinu podršku ovom sektoru nakon što je pandemija virusa korona zaustavila sezonu.
Veliki festivali kao što su Aprilski sajam u Sevilji i Pamplona San Fermin u julu su otkazani, a bikovi su poslati sa ranča pravo u klanicu, javlja Rojters.
 
Gašenje bi moglo naneti fatalan udarac kontroverznom spektaklu koji se poslednjih decenija bori za opstanak.
 
"Kriza Covid-19 imala je ogroman uticaj. Smanjila je za skoro 100 odsto planirane događaje za ovu godinu, a sve porodice koje žive od bikova jako su pogođene", rekao je Huan de Kastilja, Kolumbijac i borac sa bikovima na protestu u Gvadalahari.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet