MAJKL DŽEKSON I „NEDOĐIJA“: Monstruozni kralj popa!
Foto: Profimedia

Moćnici pedofili

MAJKL DŽEKSON I „NEDOĐIJA“: Monstruozni kralj popa!

Specijal -

Zahvaljujući slavi i novcu, pevaču je bilo dozvoljeno da dovodi dečake na svoje imanje, spava s njima u istom krevetu, grli ih...

Majkl Džekson nije bio političar, niti na bilo kakvoj javnoj funkciji. Međutim, kralj popa bio je verovatno popularniji od svih političara na planeti zajedno. Ta popularnost mu je donela novac i moć koju je teško zamisliti, a koristio ju je, tvrde njegove žrtve, da počini zverstva nad najmlađima.

Iako su se priče o njegovoj pedofiliji i čudnom ponašanju na imanju nazvanom Nedođija, po zemlji večito mladog Petra Pana, pojavljivale i dok je bio živ, pre 2009, najviše toga je otkriveno prošle godine u dokumentarcu „Napuštajući Nedođiju“.

Mesto zločina... Imanje „Nedođija“
Mesto zločina... Imanje „Nedođija“foto: Profimedia

Horor

U filmu od četiri sata razgovara se s dečacima koje su roditelji predali njemu. On s njima, kako priznaje i sam, spava u istom krevetu, grli ih, ali radi i ko zna šta još. Tu ih je učio da mrze sopstvene roditelje i žene. Kad bi ih se zasitio, a oni odrasli, zamenio bi ih novima.

- Ovo je zapravo horor film, i često seksualno eksplicitna priča o dva dečaka koja su postala „posebni prijatelji“ Majkla Džeksona. Pod „posebnim prijateljima“ misli se na ljubavnike. Njihovi roditelji pojma nisu imali šta se dešava - kaže Džef Vels iz „Holivud elsvera“.

Zlostavljan... Džejms Sejfčak
Zlostavljan... Džejms Sejfčakfoto: Profimedia

O svemu tome u dokumentarcu pričaju sada već odrasli Vejd Robson i Džejms Sejfčak. Oni navode da ih je seksualno zlostavljao od sedme i desete godine.

Sejfčak tvrdi da je Džeksona upoznao 1986. na snimanju reklame i da mu je skoro odmah postao „specijalni prijatelj“. Obasipao ga je poklonima, vodio na putovanja, a na jednom od njih, kad su bili na Havajima, prvi put su završili u krevetu.

Već 1993. policija Los Anđelesa počela je da istražuje kralja popa zbog zlostavljanja četvoro dece, ali dokaza nije bilo. U dokumentarcu „Život s Majklom Džeksonom“ iz 2003. pojavljuju se ozbiljnije optužbe. Te godine je i uhapšen. Međutim, na kraju je oslobođen.

Jezivo

- Deci treba ljubavi i milovanja. Roditelji ih zapuštaju, previše vremena provode na računarima... Želim da im pružim ljubav. Nešto najlepše je deliti krevet s nekim koga voliš - rekao je on tada.

Porodica Majkla Džeksona i dalje odbacuje ove optužbe.

Kurir.rs/ Autor Andrija Ivanović Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track