Pet godina zatvora zbog skandaloznog transparenta? Privedeno šest osoba, policija im pretražuje stanove

J. KERBLER

13. 06. 2020. u 14:47

Građani Zagreba i dalje osuđuju taj nemili događaj, a mnogi znaju mladiće koji su sudelovali na ustaškom derneku

Пет година затвора због скандалозног транспарента? Приведено шест особа, полиција им претражује станове
Od stalnog dopisnika: ZAGREB

Zagrebačka policija privela je šest osoba na kriminalističko istraživanje posle skandaloznog isticanja transparenta na kojem je grupa navijača ”Dinama” pretila smrću srpskim ženama i deci. Pretražuju se njihovi stanovi, a posle toga će uslediti krivične prijave.

Na konferenciji za novinare dr Milorad Puypovac, predsednik SDSS-a rekao je da su mladići samo statisti, a glavni gluumci, scenaristi i reditelj su vođe pojedinih političkih stranaka koji šire mržnju prema Srbima.

Pošto je strašni događaj osudio hrvatski premijer Andrej Plenković, osuda je stigla i od predsednika države Zorana Milanovića, koji je poruke sa transparenta nazvao primitivnim. Izrazio je zadovoljstvo reakcijom državnih institucija, pre svega policijom.

- Država je reagovala i to je dobro. Najbolje je da je država zaštitnik svih građana kroz jasan, transparentan sastav zaštite, pa i represije, nego da to rade političari iz susedstva - rekao je Milanović, očito aludirajući na istup predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Sadržaj koji smo videli nema podršku ni jedan posto Hrvata. To je bila mržnja - tvrdi predsednik.

Incident u Zagrebu osudili su i veterani iz Saveza udruženja dragovoljaca hrvatskih odbrambenih snaga, tvrdeći da su HOS-ovci, koji i danas imaju u grbu ustaški pozdrav Za dom spremni, ”časno ratovali, poštujući ženevsku konvenciju i ratno pravo”.

- Najoštrije osuđujemo gnusni transparent koji je istaknut od grupe mladića.

Građani Zagreba i dalje osuđuju taj nemili događaj, a mnogi znaju mladiće koji su sudelovali na ustaškom derneku. Preti im zatvorska kazna od šest meseci do pet godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Čikiriz

13.06.2020. 15:52

Pet godina zatvora??! Ako dobiju i 5 dana biće nešto. Pet godina su dobijali oni koji su mučili i ubijali na desetine Srba! I niko nije ni odrobijao celu kaznu.

Miki-Zg

13.06.2020. 18:17

@Čikiriz - Biti će heroji ,face u kvartu ,kakova robija ,ZDS je stari Hr. pozdrav iz 5 vijeka ,ali ne ustaški ??

Ja Paja

13.06.2020. 16:47

sve se bojim da ce zavrsiti u zatvoru...da se u Hrvatskoj za ovakve stvari ide u zatvor ne bi se jednostavno ni dogadjale...

Eusebio

13.06.2020. 18:38

Biće osudjeni na društveno koristan rad u trajanju od dva meseca i na ukor razrednog starešine..

Ime ili nadimak

14.06.2020. 00:07

oni su dokazane ubice i ratne zlocince osudjivali samo kao fol a u stvari ih slali na odmor. Zato ova balavurdija nema sta da se brine, bice negradjeni za svoj satanizam.