VELIKA akcija policije: Presretnuti šverceri sa više od 100 luksuznih automobila ukradenih u Kanadi, vrednih više miliona evra (VIDEO)

Tanjug

13. 06. 2020. u 14:55

Italijanska policija otkrila je lanac međunarodnog šverca ukradenih luksuznih automobila. Zaplenjeno je najmanje trideset luksuznih automobila ukradenih u Montrealu (Kanada), koji su bili u tranzitu kroz Italiju

ВЕЛИКА акција полиције: Пресретнути шверцери са више од 100 луксузних аутомобила украдених у Канади, вредних више милиона евра (ВИДЕО)

Foto Twitter

Italijanska policija otkrila je lanac međunarodnog šverca ukradenih luksuznih automobila. Zaplenjeno je najmanje trideset luksuznih automobila ukradenih u Montrealu (Kanada), koji su bili u tranzitu kroz Italiju.

Reč je o luksuznim automobilima “Chevrolet Camaro”, ili “Mercedes AMG, GLC”, BMW, Jeep, Land Rover, Hyundai i Honda, čija je cena između 50.000 i preko 100.000 evra. Oni su iz Montreala prebačeni u brodskim kontejnerima u Evropu.

Policija je otkrila da su ukradeni automobili namenjeni tržištu u Turskoj i Libiji gde su preprodavani po visoki cenama, ali povoljnije u odnosu na tržišne cene.

Ogroman međunarodni promet ukradenim automobilina otkrili su istražitelji i granična policija na italijanskim aerodromima i lukama u saradnji sa kanadskom policijom.

Prva ruta povezivala je Kanadu s Turskom, dok je druga i konzistentnija išla preko italijanske luke Đoja Tauro (Gioia Tauro) u Kalbriji do Libije.

U Đoiji je presretnuto preko 100 vozila. Za sada je zaplenjeno 30 automobila, vrednih više od milion i po evra, prenosi Ansa.





— Polizia di Stato (@poliziadistato) June 13, 2020

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije