Od 15. juna članica EU ukida mere za putnike, ali samo iz pojedinih zemalja

Francuska će 15. juna ukinuti restriktivne mere na granicama za putnike iz zemalja EU, saopštila su ministarstva unutrašnjih i spoljnih poslova te zemlje.

Izvor: B92

Subota, 13.06.2020.

13:04

Od 15. juna članica EU ukida mere za putnike, ali samo iz pojedinih zemalja
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Kako se navodi u saopštenju, imajući u vidu povoljan razvoj zdravstvene situacije u Francuskoj i Evropi i u skladu sa preporukama Evropske komisije, Francuska će 15. juna ukinuti sva ograničenja u saobraćaju prema zemljama EU koja su uvedena u cilju borbe protiv pandemije koronavirusa.

Kako se dodaje, putnici iz država članica EU, kao i iz Andore, Islanda, Lihtenštajna, Monaka, Norveške, San Marina, Švajcarske i Vatikana moći će da uđu na teritoriju Francuske bez ograničenja, prenosi Rojters.

U saopštenju se dodaje da će, primenom recipročnih mera, ograničenja koja uključuju dvonedeljni karantin po dolasku, nastaviti da se primenjuju na granicama sa Španijom i Velikom Britanijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: