Ex -Yu

Hrvatski portal: Hvalimo se da smo korona free, a turisti to ne znaju

Hrvatski portal: Hvalimo se da smo korona free, a turisti to ne znaju
Foto: Pixabay | Hrvatski portal: Hvalimo se da smo korona free, a turisti to ne znaju

ZAGREB - Hvalimo se da smo korona free zona, a strani turisti o tome nemaju pojma, piše zagrebački portal index.hr i navodi da je hrvatski turizam zbog epidemije korona virusa u vrlo lošoj situaciji.

Posebno je teško bilo u aprilu, kad je došlo do ogromnog pada turističkih noćenja stranaca u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Stranih turista u Hrvatskoj je u aprilu bilo 758 ili 99,9 odsto manje, a njihovih noćenja 26. 001, što je 99 odsto manje nego u aprilu 2019, ističe index. hr.

Portal ukazuje da bi Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) više nego ikad morali da rade na promociji Hrvatske u svijetu, ali da turistički eksperti ne rade svoj posao.

Paul Bradburi, hrvatsko-britanski pokretač portala Total Croatia News, upozorava da Hrvatska ne preduzima ništa kako bi pokrenula turizam.

On ističe da Ministarstvo turizma i HTZ, kojima je posao turistička promocija Hrvatske, svoj posao rade jako loše.

"Grčka je izašla sa snažnom porukom i jasnim planom, a istovremeno kad pogledate strane medije, vidite da Hrvatska šalje jako loše poruke. Kad je objavljeno da Hrvatska otvara granice za 10 zemalja, to je automatski bila poruka svim ostalim zemljama da nisu dobrodošle", kaže Bradburi.

On smatra da je postoji jedan problem u promociji Hrvatske, a riječ je o kampanji koju je HTZ pokrenuo za samo sedam zemalja.

"Hrvatska se promoviše samo na njemačkom, austrijskom, mađarskom, češkom, slovačkom, poljskom i slovenačkom tržištu", naveo je Bradburi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije