Izvor: Tanjug

U Hrvatskoj ne gaje ambicije da bi ova godina mogla da "oživi" turistički. "Hvalimo se da smo korona fri zona, a strani turisti o nemaju pojma".

Ovako piše zagrebački portal index.hr i navodi da je hrvatski turizam zbog epidemije koronavirusa u vrlo lošoj situaciji. Posebno je teško bilo u aprilu, kad je došlo do ogromnog pada turističkih noćenja stranaca u odnosu na isti mesec prošle godine.

Stranih turista u Hrvatskoj je u aprilu bilo 758 ili 99,9 odsto manje, a njihovih noćenja 26. 001, što je 99 odsto manje nego u aprilu 2019, ističu. Portal ukazuje da bi Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) više nego ikad morali da rade na promociji Hrvatske u svetu, ali da turistički eksperti ne rade svoj posao.

Pol Bredberi, hrvatsko-britanski pokretač portala Total Croatia News, upozorava da Hrvatska ne preduzima ništa kako bi pokrenula turizam. On ističe da Ministarstvo turizma i HTZ, kojima je posao turistička promocija Hrvatske, svoj posao rade jako loše.

"Grčka je izašla sa snažnom porukom i jasnim planom, a istovremeno kad pogledate strane medije, vidite da Hrvatska šalje jako loše poruke. Kad je objavljeno da Hrvatska otvara granice za 10 zemalja, to je automatski bila poruka svim ostalim zemljama da nisu dobrodošle", kaže Bradburi.

On smatra da je postoji jedan problem u promociji Hrvatske, a reč je o kampanji koju je HTZ pokrenuo za samo sedam zemalja. "Hrvatska se promoviše samo na nemačkom, austrijskom, mađarskom, češkom, slovačkom, poljskom i slovenačkom tržištu", naveo je Bredberi .

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.