Capital.ba

Njemačka snižava PDV kako bi se lakše prevazišla kriza

13.06.2020. / 8:31

BERLIN – U sklopu mjera za podršku njemačkoj ekonomiji nalazi se i privremeno smanjenje PDV-a. On bi trebalo da bude niži od jula do 31. decembra 2020. godine.

njemačka

Odlukom njemačke vlade porez na dodatu vrijednost će sa 19 odsto biti smanjen na 16 procenata.

To snižavanje PDV-a se odnosi na svu robu na njemačkom tržištu. Pomenuta mjera koštaće državu oko 20 milijardi eura.

Ona će međutim, ocjenjuju ekonomisti, pozitivno uticati na oporavak njemačke privrede, ali će doprinijeti i snižavanju inflacije u eurozoni.

Osim sniženja PDV-a, Njemačka će svojim građanima pomoći i paketom pomoći od 300 evra po djetetu.

Podsticanje potrošnje je sada fokus njemačkih zvaničnika, budući da je ova zemlja tokom korona-krize bilježila veliki pad proizvodnje.

bankar.me

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!