BiH

Demos podržao kandidata SNSD-a za gradonačelnika Zvornika

Demos podržao kandidata SNSD-a za gradonačelnika Zvornika
Foto: Srna | Demos podržao kandidata SNSD-a za gradonačelnika Zvornika

ZVORNIK - Predsjednici zvorničkih gradskih odbora SNSD-a Zoran Stevanović i Demosa Spomenka Stevanović potpisali su danas koalicioni sporazum za predstojeće lokalne izbore kojim je data podrška kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Zvornika.

Stevanović je istakao da je Demos najbitniji koalicioni partner SNSD-u u Zvorniku sa kojim postoji dugogodišnja saradnja.

"Iako se promijenio naziv partije, ostali su isti ljudi, a mi sarađujemo, prije svega, sa ljudima", rekao je Stevanović novinarima i dodao da će, nakon lokalnih izbora, ove dvije stranke zajedno formirati vladajuću koaliciju.

Ističući da su svih prethodnih godina ove dvije partije radile u interesu građana, Stevanović je rekao da su im isti ciljevi, isti programi i želja da tako bude i ubuduće.

"U ovom mjesecu potpisaćemo sličan sporazum i sa Gradskim odborom Socijalističke partije Zvornik. Dobro su došle i druge političke stranke, a sve s ciljem da se nastavi raditi u interesu građana i ekonomskog razvoja grada", rekao je Stevanović.

Stevanovićeva je istakla da je današnji sporazum logičan slijed i rezultat dugogodišnje saradnje dvije stranke na lokalnom nivou.

Ona je napomenula da je Demos osnovan krajem 2018. godine, ali da je ogroman dio članstva u Zvorniku iz DNS-a prešao u Demos, uključujući šest odbornika i funkcionere, što daje puno pravo da se govori o dugogodišnjoj saradnji.

"Što se tiče rada lokalne samouprave u prethodnom periodu moram reći da je bio veliki niz dobrih projekata u oblastima privrede, obrazovanja, kulture, infrastrukture, kako u gradu, tako i u selima, s ciljem stvaranja boljih uslova za život naših građana", rekla je Stevanovićeva.

Prema njenim riječima, centralna ličnost, kreator i inicijator svih tih dobrih projekata i aktivnosti je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, ali su i koalicioni partneri dali doprinos srazmjerno učešću u vlasti.

Stevanovićeva je izrazila očekivanje da će kandidat SNSD-a za gradonačelnika i na predstojećim lokalnim izborima bude Zoran Stevanović.

Ona je navela da će i Demos i SNSD nastupiti sa samostalnim odborničkim listama na predstojećim lokalnim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije