Novi Sad

Osuđen direktor banke u Novom Sadu, protivzakonito pribavio pola miliona evra

Viši sud u Novom Sadu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije doneo je presudu kojom je D. D. osuđen zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest meseci.

Okrivljeni je tokom 2010. godine sve do 01.07.2017. godine, u Novom Sadu, kao odgovorno lice – direktor u “Pireus banka” AD Beograd – Filijala u Novom Sadu, sa više fizičkih lica zaključio navodne ugovore o oročenju deviznih štednih uloga, piše Dnevnik.

Nakon takve navodne ugovore uopšte nije prikazivao u poslovnoj dokumentaciji banke, niti je zaista otvarao račune deviznih štednih uloga radi uplata primljenog novca, već je navodio nepostojeće štedne partije i proizvoljne kamatne stope, jer je preuzimao novac tih lica predat kao štedni ulog i isti je prisvojio za svoje lične potrebe i time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, kaže se u saopštenju suda.

Kako bi ta lica održavao u zabludi sa ciljem da ne podižu glavnicu i otkriju da im nedostaje novac, periodično bi im obračunavao i isplaćivao kamate koje su bile navedene po nepostojećim štednim partijama, koje je pritom neovlašćeno prenosio sa računa tih ili drugih klijenata banke, koji su na svojim računima imali raspoloživa devizna sredstva.

Na taj način je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 527.054,33 evra, u protivvrednosti 64.772.503,85 dinara.

Policija i BIA uhapsili direktora gerontološkog centra u kom je zaraženo 139 osoba

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

672 Shares
672 Shares
Share via
Copy link