Epicentar u BG: "Istraživanja pokazala - do zaražavanja najčešće dolazilo na proslavama poslednjih dana"

Zamenica direktora "Batuta" rekla je da je poslednjih dana najveći broj zaraženih sa područja Beograda i da je do zaražavanja najčešće dolazilo na proslavama.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2020.

16:13

Epicentar u BG:
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC

U poslednja 24 sata u Srbiji su registrovana još 73 slučaja koronavirusa, a Kisić Tepavčevićeva za RTS kaže da tumačenje pojedinačnih brojeva nije validan pokazatelj.

"Testirali smo skoro 6.000 ljudi, što pokazuje da radimo aktivan nadzor kada je u pitanju oboljenje. Ističemo i to kakvu kliničku formu infekcije imaju ljudi, velika većina nema simptome ili ima blage simptome, sve je više dana da nemamo smrtne slučajeve, a nije se povećao ni broj ljudi na respiratorima", istakla je zamenica direktora "Batuta".

Prema njenim rečima, činjenica je da je sada manja aktivnost viirusa, kao i verovatnoća prenosa u ovo doba godine.

"Oslabila je mogućnost da izazove teške forme bolesti, a čim imamo i jedan rezervoar infekcije, on će se prenositi. To se upravo i dešava ovih dana", navela je Kisić Tepavčevićeva.

Ona kaže da sva istraživanja pokazuju da se zaražavanje dešavalo na proslavama, okupljanjima u zatvorenim prostorima.

"Najstariji su i dalje najsavesniji u ukupnoj strukturi oboljevanja, oni nisu često zastupljeni. Najvše je mladih", rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: