Prekopotrebna funkcija za društvene mreže u test-fazi: "Pročitaj pre nego što objaviš"

Mnogo je onih koji slepo dele različite priče, a samo na osnovu click-bait (ili share-bait) naslova ili zanimljivih fotografija. Takvi konzumeri obično ne znaju o čemu govori ono što su podelili, a svojim akcijama doprinose širenju senzacija i lažnih vesti.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 12.06.2020.

12:51

Prekopotrebna funkcija za društvene mreže u test-fazi:
Foto: GettyImages, Bethany Clarke / Stringer

Twitter planira da ovakvom ponašanju stane na put, budući da nepromišljeno deljenje ugrožava komunikaciju na internetu, navodi PCPress.

Tako je već počeo Android test za opciju koja bi trebalo da spreči deljenje onoga što se nije pročitalo, a u pitanju je funkcija koja korisnike pita da li žele da otvore članak koji pokušavaju da podele.

Ne iznenađuje da je Twitter došao do ovakve funkcije, budući da pojačava borbu protiv dezinformacija, a najviše zbog predstojećih predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama.

I druge platforme preduzimaju slične akcije, a kako bi se podržalo kritičko mišljenje i sprečilo širenje sadržaja koji ugrožavaju slobode i doprinose širenju lažnih, beznačajnih i pogrešnih informacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: