Vučić o uvredama iz Hrvatske: Ne mogu i neću da se izvinjavam za Jasenovac, Oluju, Bljesak...

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, povodom govora mržnje navijača Dinama na zagrebačkim ulicama, u kojem se pominju srpske žene i deca, da to govori o onima koji su to uradili, a ne o Srbiji. Siguran je, kaže, da to nije stav većine hrvatskih građana.

Aleksandar Vučić, koji je obišao fabriku "Budimka" u Požegi, izjavio je da je on kao predsednik Srbije stalna tema hrvatske javnosti, odnosno medija, te ukazao da se to nije dešavalo njegovim prethodnicima, jer je Srbija tada bila slaba.

Kad je reč o pretnjama navijača zagrebačkog Dinama "srpskim ženama i deci", kaže da je reč o "skupini koja ne zna šta će od mržnje".

"Ti ljudi treba da idu na lečenje, jer su pedofili, a i silovatelji uvek sa pedofilima idu u istu katergoriju. To više govori o njima nego o nama, našim ženama i deci", rekao je Vučić novinarima u Požegi.

Vučić je rekao i da je, prema podacima koje je dobio, u poslednjih 47 dana svaki dan on sam bio napadnut u hrvatskim medijima.

Kako je rekao, danas ne idemo ni protiv koga, poštujemo Hrvatsku, želimo joj sve najbolje, ali se ne izvinjavamo. "Ne mogu da im se izvinjavam za 'Oluju', proterane Srbe, 'Bljesak', 'Jasenovac'... Ne mogu i neću da se izvinjavam", poručio je Vučić.

Ponovio je da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali pre svega da sama Srbija bude jača.

Vučić je naveo da u Hrvatskoj često govore da on sam često spominje tu zemlju u vezi sa ekonomskim rastom, ali da ne napominju o kolikom rastu je reč.

"I ne kažem to ja, već Evrostat. Neće da kažu koliki je rast Srbije, a koliki Hrvatske. Objasnite ljudima kako 'glupi, tupavi' Vučić, tamo 'istočno od raja' može da bude uspešniji od genija koji pametno i mudro vladaju", rekao je predsednik.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво