Izvor: S. Vasiæ

Autor: {"id":620927,"id_news":1694401,"name":"","surname":"S. Vasi\u00e6"}

Nemojte da vas zavaraju cene za Hurgadu i Šarm el Šeik

Turističke agencije koje u svojoj ponudi za ovo leto imaju Egipat, nestrpljivo čekaju na konkretne protokole te zemlje kako bi korigovale cene i počele sa rezervacijom i prodajom aranžmana. Ono što će posebno obradovati ljubitelje Afrike je što neke od njih najavlju niže cene od trenutno istaknutih na sajtovima agencija. Prema nekim najavama, letovi prema Egiptu treba da krenu od 1. jula, ali ni to izgleda nije definitivno.

"Ne znamo kada će krenuti letovi prema Egiptu. Čekamo obaveštenje od ambasadora", rekli su u ambasadi Egipta u Beogradu za b92.net.

U agenciji "Viva travel" imaju formirane cene za Egipat još od početka godine, ali će, kako kažu, one biti korigovane. Njihova službenica je potvrdila da ne znaju kada će krenuti letovi i da čekaju na potvrde hotela koji će da rade, i da će najpre od sledeće nedelje izaći sa novim cenama za Grčku, a potom i druge zemlje poput Egipta. Očekuje niže cene od trenutnih, pa će tek sa promenom početi da rade rezervacije i prodaje aranžmana.

Kupovinu, ni rezervaciju aranžmana nije moguće izvršiti ni u agenciji "Big blue", ali su kod njih cene uglavnom konačne. Primera radi, 10 noćenja avionom all inclusive u hotelu sa četiri zvezdice za dve osobe iznosi 1340 evra. Ko želi pogled na more, treba da doplati još 30 evra. U cenu nije uračunata viza koja se plaća na licu mesta na aerodromu i košta 25 dolara (22,15 evra), a može da se izvadi i u njihovom konzulatu u Beogradu gde staje 12,13 evra. Oni očekuju da će od 1. jula biti poznati svi detalji oko uslova putovanja tamo.

I u "Travellandu" stoje stare cene i nestrpljivo čekaju kada će da krene avio prevoz.

Ono što su nam rekli u jednoj od ovih agencija je da će mere socijalnog distanciranja biti na snazi, da popunjenost hotela i drugih smeštajnih kapaciteta ne sme da premaši 50 odsto, pa će plaže, parkovi i restorani biti poluprazni. U restoranima će hrana biti služena "a la card", odnosno, neće biti švedskog stola.

Egipatska ambasada je na svojoj Fejsbuk stranici okačila video o tome kako treba da se ponaša osoblje, kao i gosti, pa se između ostalog vidi kako se dezinfikuju svi objekti, gostima na ulazu u objekat meri temperatura, osoblje nosi rukavice i maske, mali broj gostiju na plaži gde su ležaljke prilično udaljene.

Kako će agencijama i hotelima da se isplati "polovična" poseta, je već druga priča.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.