Sanja susret sa Noletom: Životna želja dvanastogodišnje devojčice bi mogla uskoro da se ostvari

D. Zečević

12. 06. 2020. u 08:21

Iako trenira aktivno u Prizrenu, u gradu nema zatvorenih sala, tako da pravi velike pauze tokom zimskih meseci. Zato smo odlazili na treninge na Akademiju "Tipsarević"

Сања сусрет са Нолетом: Животна жеља дванастогодишње девојчице би могла ускоро да се оствари
Dvanaestogodišnja Meldina Mislimi iz Gore, koja se već pet godina dokazuje u tenisu i pobeđuje na svim turnirima na Kosovu i Meothiju u svom uzrastu, ne propušta nijedan meč slavnog srpskog tenisera Novaka Đokovića. Na svaku njegovu pobedu ona i njena šest godina mlađa sestra Ema skaču od radosti, a tokom igre gotovo da i ne trepću. Zato joj je najveća želja da upozna slavnog tenisera i slika se sa njim.

Ovim rečima, za naš list, opisuje želje svoje unuke Zećir Zurapi, prosvetni radnik iz Gore, koji nastoji da ispuni njenu želju. U nadi da će je i ostvariti, uspeo je da nabavi dve ulaznice za turnir koji organizuje i u kojem učestvuje njen sportski idol, kojeg će, nada se, sresti.

- Meldina je i zavolela tenis gledajući Đokovića. Iako trenira aktivno u Prizrenu, u gradu nema zatvorenih sala, tako da pravi velike pauze tokom zimskih meseci. Zato smo odlazili na treninge na Akademiju "Tipsarević", ali i u teniski klub u Valjevu, gde je trenirala pre dve godine - priča Zećir, dok Meldina ističe da obožava treninge i da nastoji da bude sve bolja u ovom sportu. Do sada je ova devojčica učestvovala na mnogobrojnim turnirima u regionu i odnosila pobede, ali kaže da bi joj veću radost pričinilo da upozna svog sportskog idola i slika se sa njim.

MOTIV

Ukoliko bude uspela da se slika sa Đokovićem, to će joj, nadam se, biti motivacija da nastavi da se i dalje ozbiljno bavi tenisom i osvaja pobede. Kada bi barem 40 odsto bila kao poznati teniser bili bismo presrećni - zaključuje Zećir, i napominje da je i mala Meldinina sestra Ema počela da trenira pre godinu dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije