Naša koalicija se nije raspala: Dodik posle razgovora sa koalicionim partnerom DNS

S.M.

11. 06. 2020. u 23:14

Održan sastanak Milorada Dodika (SNSD) i Nenada Nešića (DNS) u Banjaluci

Наша коалиција се није распала: Додик после разговора са коалиционим партнером ДНС

Foto D. Pozderović

Predsednik SNSD Milorad Dodik podvukao je nakon sastanka rukovodstava njegove stranke i DNS u Banjaluci da se "koalicija nije raspala"!

- Koalicija se nije raspala, nema nikakve svađe, tuče ili bilo čega - dodao je Dodik.

Sastanak je održan kako bi se rešili najnoviji sukobi između dve stranke zbog dešavanja u Prijedoru i formiranja nove skupštinske većine na lokalu bez SNSD, što je bilo povod i za smenu ministarke uprave i lokalne samouprave RS Lejle Rešić iz DNS.

- Ostajemo privrženi našem koalicionom dogovoru na nivou RS i onoga dela koji se odnosi na nivo BiH. Razrešili smo pitanja o međusobnim odnosima i verujemo da je to kraj tog puta i da će omogućiti bolju saradnju SNSD i DNS - rekao je Dodik.

Govoreći o lokalnim izborima, on je istakao da problem u Prijedoru postoji duže vreme i da će imati svako svog kandidata za gradonačelnika.

- Došlo je do razilaženja u Prijedoru i partijske organizacije DNS i SNSD su spremne da idu sa posebnim kandidatima za gradonačelnika. Ove dve partije su se s tim usaglasile. Očekujemo fer kampanje bez obzira na animozitete među lokalnim organizacijama - rekao je Dodik.

Podvukao je da je neprihvatljivo pravljenje koalicionih sporazuma sa SDS i PDP u vreme izbora, kao i da je dat rok pojedinim lokalnim odborima da raskinu koalicione dogovore sa ovim strankama. On veruje da će aktuelna vladajuća koalicija u RS, pobediti u 80 odsto opština u RS.

Lider DNS Nenad Nešić je istakao da koalicija nije upitna, a da je ovaj razgovor bio "fer i korektan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije