Jelisejska palata demantovala navode o Makronovoj ostavci

Jelisejska palata demantovala je medijske navode da francuski predsednik Emanuel Makron planira da podnese ostavku kako bi raspisao prevremene izbore.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.06.2020.

23:46

Jelisejska palata demantovala navode o Makronovoj ostavci
EPA-EFE/ YOAN VALAT / POOL

Predsednik Francuske je to navodno sugerisao na jednoj video-konferenciji sa donatorima svoje stranke.

"Predsednik nikad nije učestvovao na video-konferenciji sa donatorima i nikad nije pomenuo moguću ostavku. Informacija koju je objavio ''Figaro'' je lažna", rekao je zvaničnik Jelisejske palate.

Figaro je pozivajući se na reči jednog učesnika, tvrdio da je Makron rekao maloj grupi donatora u Londonu pre dve nedelje da razmišlja o ostavci i raspisivanju prevremenih predsedničkih izbora kao načinu za "resetovanje svog predsedavanja" posle krize sa korona virusom zbog koje je suspendovao neke osnovne delove svog političkog programa.

Međutim, kako ocenjuje Politiko, demanti iz Makronovog kabineta nije direktan. Ranije tokom dana, isti zvaničnik najpre nije odmah negirao navode, već je jednostavno odbio da ih potvrdi. A i prvi komentar Jelisejske palate za Figaro bio je dvosmislen.

"Iz principa ne odbacujemo ništa. Pretpostavka ostavke nikad nije bila na agendi niti je pomenuta na nekom sastanku u Jelisejskoj palati", naveo je Figaro reči jednog zvaničnika.

Da li je ideja o ostavci samo probni balon, što je Makron i ranije radio, ili se ozbiljno razmatrana, nije sasvim jasno, piše Politiko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: