Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.06.2020.

21:10

"Neće biti 'ribildinga' – dobio sam garancije da pravim kompetativan tim za Evroligu"

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović govorio je o potencijalnim pojačanjima za narednu sezonu.

Izvor: MS

Autor: MS

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Gostujući u emisiji "U obruču" na TV Arenasport Obradović je poručio da neće biti prevelikih promena u timu.

Nije želeo da otkriva imena koja bi mogla da dođu na Mali Kalemegdan, ali ni o mogućim odlascima igrača kao što su Lorenzo Braun, Bili Beron i Kevin Panter.

"Imam garancije da će tim biti kompetativan na evroligaškom nivou. Ipak, nije važno samo to, već i da odgovorimo fizički na sve izazove. Neophodno je spremiti ekipu na najbolji način", rekao je Obradović.

"Još sam u fazi da dobro sagledam situaciju, igrače koji mogu da odgovore na evroligaške standarde. Tu smo i da vidimo budžet i koliko možemo da napadnemo poznate igrače. Imam nekoliko imena, ali neću da otkrivam", uz osmeh je dodao legendarni srpski košarkaš.

Da li će biti velikih promena?

"Totalni 'ribilding' nije putanja. Dosta igrača ima kvalitet da bude deo ovog tima, uključujući neke na koje možemo da računamo. Videćemo u razgovorima, da prepoznamo da li je neko spreman da neke uloge. Dužnost mi je da saslušam svačija očekivanja i donesem odluke. Još je rano govoriti".

Obradović je postavio jasan cilj.

"Najvažnije je da se osvoji trofej šampiona ABA lige i ponovo izbori plasman u Evroligu", naglasio je.

Još jednom se osvrnuo na to kako je otišao iz Monaka.

"Nije bila laka odluka, u Monaku sam sa predsednikom imao prijateljske odnose. Malo mi je 'otkup' zvučao kao da bežim, a nije tako. Umesto otkup označio bih kao dogovor...Volim što sam u Zvezdi, moglo je i ranije da se desi. Pomoglo što imam korene da dođem ovde. Ako gledamo profesionalnu stranu došlo je vreme da se vratim na glavnu scenu, u Evroligu. Bio sam dosta u Evrokupu, izabran i za najboljeg trenera takmičenja", zaključio je Obradović, koji je čak u tri navrata nosio dres Zvezde tokom igračke karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve