Kod kuće čeka vesti o statusu: Zvicer posle ranjavanja čeka ekstradiciju

Z. U.

11. 06. 2020. u 21:01

Radoje Zvicer, koji je ranjen u Kijevu, posle dve nedelje napustio bolnicu. Još se ne zna da li će on i porodica biti proterani iz Ukrajine

Код куће чека вести о статусу: Звицер после рањавања чека екстрадицију
KOTORANIN Radoje Zvicer (38), navodno jedan od vođa "kavačkog klana", koji je teško ranjen 26. maja ove godine u Kijevu, oporavio se i napustio bolnicu. On je, prema nezvaničnim saznanjima, prebačen na kućno lečenje, a njegov status i status njegove porodice još je neizvestan. Prema nekim informacijama, Ukrajina bi mogla da im uskrati gostoprimstvo, iako njegova supruga Tamara i rođeni brat Goran imaju uredno prijavljeni boravak.

Da li će Zvicer biti izručen, i kome, ukoliko do toga dođe, još se ne zna. Za njim nema ni potrage, ali ni poternice da bi bio izručen Srbiji ili Crnoj Gori. U ovom trenutku se ne zna ni čije državljanstvo ima.

Četvorica Crnogoraca i Srba pokušala su da ga ubiju nedaleko od stana u kojem živi sa porodicom. Uhapšeni su desetak sati kasnije, prilikom pokušaja da ilegalno pređu u Moldaviju. U okolini Odese ukrajinski specijalci lisice su stavili crnogorskim državljanima Stefanu Đukiću i Emilu Tuzoviću, kao i Nišlijama Petru Jovanoviću i Milanu Brankoviću.

Šef Nacionalne policije Igor Klimenko je posle njihovog privođenja izjavio da je utvrđeno da je četvorka stigla u Ukrajinu početkom maja, da je unapred kupili vozila, automatsko oružje i organizovale nadzor nad budućom žrtvom i njenom porodicom.

Prema evidenciji policije, Đukić i Tuzović su bliski barskoj grupi koju predvodi Alan Kožar.

- Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, od kojih su je tri pogodila, dvojica počinilaca ušla su u automobil i napustila mesto zločina. Stotine metara dalje su zapalili automobil, kako bi uništili dokaze - saopštio je ukrajinski policijski portparol.

JOVANOVIĆ MU UBIO KUMA

ZA jednim od napadača na Radoja Zvicera, Petrom Jovanovićem (46), srpska policija traga zbog sumnje da je u januaru ove godine, na Bežanijskoj kosi u Beogradu, ubio Marka Vukovića. Mladić, koji je rodom iz Kotora, bio je Zvicerov kum.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije