Švajcarska: Političari će ići svuda vozom, a ne avionom

Švajcarska vlada odlučila je da svi funkcioneri na federalnom nivou ubuće na službena putovanja moraju da idu vozom, gde god je to moguće, a ne avionom.
Švajcarska: Političari će ići svuda vozom, a ne avionom
Foto: Pixabay
Kako je navedeno u saopštenju, to je u skladu sa prošlogodišnjom odlukom da se do 2030. godine smanji emisija ugljen dioksida za 30 procenata i da se, što je moguće više, insistira na "zelenoj energiji".
 
U saopštenju se navodi i spisak gradova u koje će od 1. jula svi federalni zvaničnici morati da putuju vozom, a među njima su, između ostalih, Pariz, Firenca, Lajpcig i Salzburg.
 
Naglašava se da će putovanje vozom biti obavezno, bez obzira na činjenicu da je to sporije nego putovanje avionom, prenosi AP.
  • Mima

    11.06.2020 21:42
    Po ugledu na Švajcarsku
    I naši političari će ići vozom.
  • Zivan

    11.06.2020 20:46
    Krtajnje je vreme da se uvede ekološka taksa za ispouštanje kerozina na 10.000 metara, što je po prirodu sto puta pogubnije nego potrošnja iste količne goriva na uobičajenim nadmosrkim visinama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet