Italija priprema aplikaciju za praćenje zaraženih virusom korona

Italija je spremna da lansira aplikaciju za praćenje kontakata širom zemlje u nastojanjima da obuzda širenje kovid-19.
Italija priprema aplikaciju za praćenje zaraženih virusom korona
Foto: 021.rs
Ministarka tehnoloških inovacija i digitalizacije Paola Pisano izjavila je danas za AP da je do sada 2 miliona ljudi preuzelo aplikaciju Immuni.
 
Immuni koristi blutut tehnologiju i signalizira kada neko dođe u bliski kontakt sa zaraženom osobom. Italija ima veliki broj strarijeg stanovništva i mnogi od njih nemaju najnovije modele telefona sa Blututom, ali se navodi da ako svi drugi koriste aplikaciju i stariji bi indirektno imali koristi.
 
Naučni eksperti koji savetuju vladu kažu da najmanje 60 odsto italijanskog stanovništva od 60 miliona mora da koristi Immuni da bi bio efikasan u traženju kontakata.
 
U Italiji je danas registrovano 379 novozaraženih, najviše u Lombardiji 252, dok su 53 osobe umrle. Od početka epidemije, u Italiji je zaraženo 236.142, dok je umrlo 34.167 osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.