Zatvoreni bazeni na Spensu na remontu do jeseni

19:06:00 11.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Radovi na rekonstrukciji olimpijskog zatvorenog bazena na Spensu biće gotovi 1. septembra, najavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On je dodao i da se sa radovima nije moglo čekati, jer je stanje bilo alarmantno.

Zatvoreni bazeni na Spensu na remontu do jeseni


- Nažalost, bazen je imao teškoće u funkcionisanju još od 1999. godine, dakle samo devet godina nakon izgradnje. Zajedno sa ministarstvom i Vladom krenuli smo u realizaciju investicije, radi se prva faza, a vredna je 110 miliona dinara. Ne rade se samo školjka i instalacije ispod bazena, već i plažni deo, srediće se toaleti, svlačionica, ulazni deo, a biće obezbeđena i rampa za osobe sa invaliditetom na malom bazenu – kazao je Vučević novinarima prilikom obilaska radova.

On je naveo i da Grad sa Fakultetom tehničkih nauka i Evropskom bankom za obnovu i razvoj priprema projektno-tehničku dokumentaciju kompletne obnove SPENS-a, pa da sledećeg leta to preda Vladi i konkuriše u Programu Srbija 2025.

- Takva obnova podrazumeva rekonstrukciju krova, fasadnog omotača, stepeništa, rashladnih sistema, hala, instalacija, kao i rasvete. SPENS mora biti energetski održiviji, prema aktuelnim podacima, on mesečno troši po pet miliona dinara za vodu, struju, grejanje, i to je jako teško održavati – naglasio je Vučević i istakao da obnova SPENS-a nikada nije bila bliže, s obzirom na to da će sada Grad po prvi put imati neophodnu dokumentaciju za to.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 995.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?