Gradi se ritejl park Zona u Vranju: Novih 200 radnih mesta

U Vranju je danas položen kamen temeljac za izgradnju specijalizovanog ritejl parka "Zona".

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 11.06.2020.

16:00

Gradi se ritejl park Zona u Vranju: Novih 200 radnih mesta
Foto: Depositphotos, gpointstudio

Kamen temeljac su položili gradonačelnik Slobodan Milenković i predstavnik češke Кompanije „Imobalkan“, Mihael Avgustin.

U novom objektu biće ponuđeni najveći svetski brendovi. Time će Vranje postati jedan od centara tranzitnog turizma, a pospešiće se i razvoj uslužnih delatnosti. Кako je planirani, centar će biti otvoren 15. decembra ove godine, prenosi RTV Vranje.

Objekat će se prostirati na 18 i po hiljada kvadrata na potezu ulica Bulevar AVNOJ-a, Pariske Кomune i Moše Pijade.

Predstavnik češke Кompanije „Imobalkan“ Mihael Avgustin zahvalio je na podršci gradu i gradonačelniku.Naglasio je da je investicija vredna 9 miliona evra i da predstavlja najveći projekat koji realizuju u Srbiji.

Ocenio je da su ostvarili značajan pomak u izgradnji uprkos mnogim tehničkim i problemima vezanim za epidemiju. Izrazio je očekivanja da će objekat biti završen do 15. decembra, kao što je i planirano.

Gradonačelnik Milenković istakao je da je izuzetno ponosan što će Vranje dobiti takav objekat. Pogotovu, jer se to realizuje na lokaciji za koju su mnogi sumnjali da će moći da se nađe investitor, a prodata je po 4 puta većoj ceni od procenjene.

On je istakao da će u tom objektu potrošačima biti ponuđeni najveći svetski brendovi. Investicija ima i dodatnu vrednost jer će pospešiti razvoj tranzitnog turizma, kao i uslužnih delatnosti.

U ovom trgovinskom centru koji će se prostirati na 18 hiljada 500 kvadrata a na 8 hiljada i 500 kvadrata korisne površine, planira se upošljavanje 200 novih radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: