Podnete krivične prijave protiv Mitropolije i Amfilohija

B.Dabić

11. 06. 2020. u 12:24

Prema saznanjima Novosti, to je učinjeno zbog izvršenja krivičnog dela “građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje iz člana 326a KZCG

Поднете кривичне пријаве против Митрополије и Амфилохија
Ulcinj - Krivičnu prijavu protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića podnela je danas Uprava policije Odelenja bezbednosti u Ulcinju, uz konsultacije sa Osnovnim državnim tužilaštvom Ulcinj

Prema saznanjima Novosti, to je učinjeno zbog izvršenja krivičnog dela “građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje iz člana 326a KZCG, koje delo je izvršeno započinjanjem gradnje konaka manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Darzi, kod Ulcinja.

Podsetimo, s prvim svitanjem u sredu ujutro srušen je konaka u okviru crkve Svetog Vasilija Ostroškog u zaleđu Ulcinja. Crkva je pre nekoliko godina proglašena za manastir.

Iz ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) naveli su da se pristupilo rušenju nelegalno građenog objekta, koji je narušavao ambijentalnu celinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz HVIII veka.

Konak koji je građen za četri monahinje koje služe u manastiru, srušen je po nalogu inspekcijskih službi, uz asistenciju policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

nebojsa

11.06.2020. 15:43

Vec sam vidjao da ko je s Bogom ratovao nije dobro prosao,a videcemo kako ce proci milogorci i neposredni izvrsioci, sto ce mediji sigurno propratiti.Zivi bili !