FOTO, VIDEO - Protest zbog izbora direktora škole u Kisaču: Postavljaju pogrešnu Anu

Protest Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine i kolektiva Osnovne škole "Ljudovit Štur" u Kisaču zbog, kako navode, neregularnih izbora za direktora te škole, održan je danas ispred Pokrajinske vlade.
FOTO, VIDEO - Protest zbog izbora direktora škole u Kisaču: Postavljaju pogrešnu Anu
Foto: 021.rs
Ispred Banovine se okupilo oko 200 predstavnika sindikata iz više gradova u Vojvodini, a i pojedini građani Novog Sada došli su da daju podršku prosvetarima.
 
Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine Zvonimir Jović rekao je da ni Ministarstvo prosvete ni Pokrajinski sekretarijat obrazovanja nisu odgovorili na njihove zahteve niti su zakazali sastanak kako bi razgovarali o izborima za koje tvrde da su "orkestrirani od strane lokalnog moćnika" odnosno direktora Kulturnog centra u Kisaču i člana Nacionalnog saveta Pavela Surovog.
 
"Očekujemo da neko konačno odreaguje, da neko kaže 'hajde da poslušamo ove ljude, da poslušamo školski odbor, da poslušamo celo selo koje je potpisalo peticiju da se dosadašnja direktorka ponovo postavi na to mesto'", kazao je Jović.
 
Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, rekla je "da je cela Srbija uz Kisač i uz prosvetne radnike".
 
"Ako je ovde Pokrajinski sekretar za obrazovanje, čime se on bavi? Ako je u Beogradu ministar prosvete, čime se on bavi", upitala je Janković i istakla da su "postavili pogrešnu Anu".
 
 
Da su i roditelji uz bivšu direktoricu Anu Vozar, a ne uz novopostavljenu Anu Leginj, potvrdila je i Marina Slavikova, predsednica Saveta roditelja OŠ "Ljudovit Štur" u Kisaču.
 
Kako su naveli okupljeni, zahtev štrajka je samo jedan, a to je da se smeni sadašnja v.d. direktorka i postavi Ana Vozar na to mesto, te da se prilikom regularnih izbora za direktora takođe postavi Ana Vozar po volji nastavničkog veća, školskog odbora i saveta roditelja.
 
Okupljeni su poručili da neće odustati, pa su najavili i okupljanje u Beogradu sledećeg četvrtka, 18. juna.
 
Istovremeno, danas je i održan štrajk upozorenja u školama širom Vojvodine koje su članice Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine. Od 129 škola u kojima deluje ovaj sindikat, zaposleni su u 109 obustavili nastavu. 
 
 
Podsetimo, kako je 021 ranije pisao, za v.d. direktora škole u Kisaču uprkos većini glasova nije izabrana dosadašnja direktorica Ana Vozar, već je to mesto, po mišljenju Nacionalnog saveta i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje pripalo učiteljici Ani Leginj (opširnije OVDE). Zbog toga je prethodno, 27. maja, održan protest kolektiva škole u Kisaču (opširnije OVDE), a 3. juna organizovan je i štrajk u deset škola u Novom Sadu. 
  • Rastko

    17.06.2020 11:38
    Za našu decu, jbg!
  • dr Mladen

    16.06.2020 16:39
    živio Kisač
    Puna podrška kolektivu o.š. Ljudevit Štur, kao i svim stanovicima Kisača koji se bore za svoja prava. Izdržite do kraja.
  • Roditelj

    12.06.2020 11:09
    Stidim se nastavnica
    Ako nam ove nastavnice uce decu jao moja deca... bezite iz Kisaca. Pa kakvo je ovo ponasanje? Bruka za Kisac. Ove nastavnice su najveca bruka za prosvetne radnike u Srbiji. Stidim se sto mi dete ide u skolu u Kisacu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti