Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 11. 6. 2020.

| Društvo

"Južnim vestima" specijalno priznanje NUNS-a

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Dodela nagrada NUNS priznanje JV
Pored Južnih vesti priznanje dobio i portan Mašina; foto: V. M.

Zbog profesionalnog i nezavisnog izveštavanja o važnim lokalnim temama, kako je rečeno na ceremoniji, portal Južne vesti dobio je specijalno priznanje Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Jedan od tekstova portala sa juga našao se i u konkurenciji najboljih istraživačkih onlajn tekstova, ali je nagrada "Dejan Anastasijević" otišla u ruke novinara BIRN-a, za priču o umešanosti oca ministra policije u trgovinu oružjem.

Sem Južnih vesti, specijalno priznanje je na manifestaciji dodele prestižnih nagrada za istraživačko novinarstvo, dobio i portal Mašina koji se bavi pravima radnika. Goca priznanje NUNS foto Stefan Marković Srbija kao raj za novinare; foto: S. M.

Ovo je velika čast i velika obaveza. Ovo priznanje je za celu redakciju Južnih vesti, svaki član tog tima zaslužuje novinarsko priznanje. Značajno je i što ga dobijamo u ovakavoj konkurenciji. Srbija je nažalost raj za novinare, jer ima toliko tema koje teba istražiti - rekla je glavna i odgovorna urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić.

Prestižna nagrada za istraživačko novinarstvo dodeljuje se po 15. put, ali je od ove godine nagrada ponela ime Dejana Anastasijevića, novinara koji je preminuo prošle godine. Zbog epidemije virusa korona ove godine se ceremonija održala nešto kasnije, a na dan kada je pre 19 godina ubijen novinar Milan Pantić čije ubice nikada nisu pronađene. Nagrada NUNS Južne vesti foto Južne vesti Milan Zirojević Novinari portala Žig info Milan Jovanović i Željko Matočević dobili priznanje prošle godine; foto: JV/M.Z.

Za nagradu je konkurisalo 27 istraživačkih medijskih priloga u tri kategorije.

U kategoriji elektronskih medija pobednik je bio dokumentarac Adama Santovca u produkciji televizije N1 “Mega diplomac” o šemi mahinacija na Univerzitetu "Megatrand".

Serijal tekstova Aleksandra Đorđevića i Jelene Veljković redakcije BIRN Srbija “Otac ministra policije – povlašćeni trgovac oružjem” o korupciji u samom državnom vrhu Srbije osvojio je nagradu u kategoriji onlajn medija. Veljkovića je istakla da smatra ovu nagradu ujedno i priznanjem za uzbunjivača Aleksandra Obradovića.

Istraživanje o fabrici oružja Krušik odnelo je i prvu nagradu u kategoriji štampanih medija, a reč je o serijalu tekstova Vuka Cvijića “Afera `Krušik” objavljenih u nedeljniku NIN.

Uz opasku da su slobodni mediji najbolji lek za zdravlje demokratije u Srbiji, ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri rekao je da je ova država zabrinuta zbog loših ocena koja "Fridom haus", Reporteri bez granica i OEBS daju slobodi medija u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sanja

    15:25 // 11. 6. 2020.

    Bravo, sve cestitke.

  • Gaga

    14:24 // 11. 6. 2020.

    Bravo!

  • EdictusMediolanese

    14:17 // 11. 6. 2020.

    Svaka cast. Jedina zamerka je neobjektivnost ponekad. Cini se nekad da su JV glasilo Dosta Je Bilo. Malo vise podrzite Niške pokrete I pomognite nam.

    • Boban Zdravkovic

      20:28 // 11. 6. 2020.

      Kakav djb. Ne lupaj, burazeče.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: