Najveća priča o Novozelanđanima - šta je bilo posle?

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.06.20. | 12:46

Čitajte u novom broju Nedeljnika koji je od danas na kioscima...

Dok su Antićevi izabranici putovali ka Južnoafričkoj Republici, dečaci rođeni 1995. godine završavali su osnovnu školu i dok su se pravili da se pripremaju za prijemni ispit, maštali su o tome da će njihova reprezentacija postati prvak sveta. Pet godina kasnije, sami su postali svetski šampioni. Još pet godina kasnije, sa jednim od najboljih učenika Radomira Antića, idejnim vođom i praktičnim predvodnikom te ekipe, Veljkom Paunovićem, Nedeljnik je uradio veliki intervju o tome kako sa ove distance izgleda uspeh koji su ostvarili i šta je potrebno da bi neko postao najbolji na svetu.

Izabrane vesti

“Tek kada smo izgradili takve odnose među ljudima, pozabavili smo se odnosom prema igri. A u tom smislu glavni pokretač je bio da nikada nećemo odustati", otvorio je priču Paunović.

"Sećam se dveju, za mene, simbolički veoma važnih anegdota. Tokom jednog okupljanja nismo mogli da budemo smešteni u Beogradu, pa smo bili stacionirani u Jakovu i trenirali smo na terenu FK Srem. Na jednom od šuterskih treninga lopta je preletela ogradu i otišla u neko žbunje. Na kraju treninga prebrojali smo lopte, videli da jedna fali i krenuli smo svi zajedno da je tražimo. Tražili smo više od sat vremena kada sam poslao igrače u autobus da se ne umaraju više i nastavio sam da je tražim. Pao je i mrak, ja sam je tražio i dalje. Vidim da sve vreme tražim na istom mestu, a kada uvek ponavljaš iste greške, isto ti se i vraća. Razmislim, okrenem logiku i pronađem je u mraku. Uđem u autobus, pokažem im loptu, razlegne se aplauz, a ja viknem: ‘Nikada ne odustajemo, nikada!’

"Druga anegdota vezana je za kvalifikacije za U19 EURO 2014. i utakmicu protiv reprezentacije Turske. Ako je izgubimo, nemamo šta da tražimo dalje u kvalifikacijama. Gubimo 0:1, igra se 95. minut, čujem četvrtog sudiju kako govori glavnom da je ostalo još 20 sekundi. Vičem Riletu (Mihailo Ristić) da nam je to poslednja, on je nabaci u kazneni prostor, tu je bio blok na drugoj stativi i Maksa (Nemanja Maksimović) da gol glavom. Tada sam rekao – zbog ove utakmice ćemo postati prvaci sveta.

Ceo razgovor sa Veljkom Paunovićem objavljen je u novom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 11. juna, uz veliko istraživanje šta je bilo sa generacijom “novozelanđana”, o čemu pričaju igrači i članovi stručnog štaba...


tagovi

Veljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara