(©MN Press)
(©MN Press)

Najposećeniji događaj u Evropi posle korone: Zašto i mi ne možemo kao Srbi? (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.06.20. | 12:19

Slike iz Beograda obišle svet...

Sinoćnoj utakmici polufinala Kupa Srbije u Humskoj između Partizana i Crvene zvezde, po zvaničnim podacima, prisustvovalo 15.803 gledaoca. Agencija Frans pres prenela je danas da je to najveće okupljanje u Evropi od ukidanja zaštitnih mera zbog pandemije korona virusa.

AFP u tekstu konstatuje da sve to no nije bilo u suprotnosti sa zakonom i merama koje propisuje država Srbija, pošto su masovna okupljanja dozvoljena u neograničenom broju, međutim napomenuto je da zdravstvene mere opreza među navijačima nisu poštovane.

Izabrane vesti

Dodaje se da je Večiti derbi prošao bez incidenata, te da je Partizan pobedio sa 1:0 i plasirao se u finale nacionalnog Kupa, kao i da su prva veća okupljanja - ali daleko manja nego juče - viđena na sportskim terenima u Mađarskoj.

Slike iz Beograda obišle su svet. Pojedini mediji čak su "naduvali" brojke, pisali kako je u Humskoj bilo oko 25.000 ljudi, a u pojedinim zemljama navijači su pozvali svoje vlasti da se ugledaju na Srbiju i dozvole prisustvo navijača na fudbalskim mečevima. Ovo se pre svega odnosi na Južnoamerikance...

Podsetimo, lopta u Srbiji ponovo se kotrlja od 29. maja, posle skoro tri meseca pauze. Navijačima je prisustvo dozvoljeno od 1. juna.


tagovi

Večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara