Izvor: B92, Tanjug

Očekivani pad turističkog prometa u Crnoj Gori će, prema trenutnim procenama, iznositi oko 40 odsto, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

Ipak, on smatra da će kvalitetni rezultati u borbi protiv koronavirusa dati snažan podstrek njegovom povećanju, prenosi portal Cdm.me.

"Prema trenutnim procenama, očekujemo pad turističkog prometa od oko 40 odsto. Međutim, ostaje još nepoznanica, kada je Kovid-19 u pitanju, jer bi odlaganje eventualno drugog talasa globalno ostavilo prostor da se u periodu postsezone ostvari kvalitetniji rezultat", rekao je Davidović u parlamentu u odgovoru na pitanje poslanika Demokratskog fronta Strahinje Bulajića.

Davidović je ocenio da je druga polovina godine tradicionalno veoma važna za crnogorski turizam, jer se ostvari 75 odsto ukupnog prometa.

"Verujemo da će normalizacija koja se očekuje tokom juna doprineti da snažnije krene turistički promet tokom jula, čime bi se stvorili uslovi da se smanjenje prometa učini što manjim", naveo je on.

Dodao je i da je drugi kvartal, zbog korona-krize i zatvaranja granica, suštinski izgubljen, dok je prošle godine učestvovao sa 207 miliona evra prihoda.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.